Almanya’da Türk Kökenli Öğrenci Bıçaklanarak Öldürüldü

Almanya’da Türk Kökenli Öğrenci Bıçaklanarak Öldürüldü

ABONE OL
11:52 - 06/12/2022 11:52
Almanya’da Türk Kökenli Öğrenci Bıçaklanarak Öldürüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Almanya’nın Baden Württenberg eyaletinde bulunan Illerkirchberg kasabasında okula giderken bıçaklı saldırıya uğrayan 13 ve 14 yaşlarındaki iki kız öğrenciden biri hayatını kaybetti.

VOA Türkçe hayatını kaybeden kız öğrencinin Türk kökenli Alman vatandaşı 14 yaşındaki Ece Sarıgül olduğunu öğrendi. Hayati tehlikesi olmayan 13 yaşındaki diğer öğrencinin ise hastanedeki tedavisi sürüyor.

Olayla ilgili bir mesaj yayınlayan Illerkirchberg kasabasının yakınındaki Ulm Cemevi, Ece Sarıgül’ün taziyesinin yarın olacağını bildirdi.

Güvenlik birimleri de, olayın zanlısı olarak Eritreli bir göçmenin gözaltına alındığını açıkladı.

“Bağrışlar duydum”

Bir görgü tanığı, okula giden yolda trafik lambası yakınından bağrışlar duyduğunu, gidip olay yerine baktığında bir kız çocuğunu yerde karnında yara almış ve kanlar içinde yatarken gördüğünü, ikincisinin ise göğsünün altından yaralandığını ve bilincini kaybetmiş halde olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Markus Häußler, kasaba sakinlerinin şok içinde olduklarını belirtti. Baden Württenberg Eyaleti İçişleri Bakanı Thomas Strobl da, zanlının okulun hemen karşısında bulunan sığınmacı yurdundan çıkıp, saldırının hemen ardından tekrardan sığınmacı yurduna girdiğini, buraya olay sonrasında polis özel komando birliği (SEK) tarafından düzenlenen baskında üç erkeğin gözaltına alındığını bildirdi.

Açıklamada yaralı olarak gözaltına alınan 27 yaşındaki kişinin, kız çocuklarına saldırdığından şüphelenildiği ifade edildi. Zanlının sığınmacının yurdunda yaralı halde bulunduğu ve hastaneye götürüldüğü de belirtildi.

Saldırının nedeni soruşturuluyor

Bakan Strobl, saldırının nedeni konusunda soruşturmanın sürdüğünü söylerken, Illerkirchberg polisinden yapılan açıklamada sosyal medya üzerinden yayılan söylenti ve haberlere ilişkin uyarı yapılarak, “yabancılara, ülkemize sığınanlara ya da azınlıklara karşı genel bir şüphe beslenmemesi ve bu tür şüphelerin teşvik edilmemesi ya da desteklenmemesi” istendi.

Olaydan sonra Almanya’da sosyal medyada, özellikle de Twitter’de en çok tartışılan ve paylaşılan konu olan Illerkirchberg’deki yaşananlara yönelik yorumlarda, yabancı ve sığınmacı karşıtı söylemlerin ağır bastığı dikkat çekti.

Yapılan yorumlarda, Alman hükümetinin son günlerde gündeme getirdiği yabancılara daha kolay vatandaşlık verilmesi ve Avrupa Birliği ülkeleri dışından kalifiye elemanların ülkeye girişlerindeki engellerin kaldırılması gibi konular yaşanan olayla ilişkilendirilirken, muhalefetteki Almanya için Alternatif (AfD) adlı ırkçı partiden çok sayıda siyasetçinin olaydan ötürü Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in istifasını istedikleri görüldü.

Sığınmacıların karıştığı ilk olay değil

Bu arada Alman medyasında çıkan haberlerde, dün yaşananların Illerkirchberg’de sığınmacıların karıştığı ilk olay olmadığını bildirildi.

Üç yıl önce dört erkeğin, 14 yaşındaki bir kız öğrenciyi bir bahaneyle bulundukları mülteci barınma yurduna götürdükleri, uyuşturucu verdikten sonra birkaç kez tecavüz ettikleri anımsatıldı.

Haberlerde Mart 2021’de Ulm Bölge Mahkemesi’nin, Suriyeli ve Iraklı failleri tecavüz suçundan hapis cezalarına mahkum ettiği de aktarıldı.

llerkirchberg yaklaşık 5 bin nüfusa sahip. Illerkirchberg’le birlikte bölgede bulunan diğer mülteci barınaklarında ise yaklaşık bin 200 kayıtlı sığınmacının olduğu belirtiliyor. Sığınmacıların büyük bölümünü Ukraynalılar oluşturuyor.

VOA tarafından geçilen Almanya’da Türk Kökenli Öğrenci Bıçaklanarak Öldürüldü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Almanya’da Türk Kökenli Öğrenci Bıçaklanarak Öldürüldü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Almanya’da Türk Kökenli Öğrenci Bıçaklanarak Öldürüldü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.