Almanya’da taraftar protestosu

Almanya’da taraftar protestosu

ABONE OL
12:43 - 08/12/2012 12:43
Almanya’da taraftar protestosu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Almanya’da taraftar protestosu

Almanya’da binlerce futbol taraftarı Alman Futbol Ligi (DFL) tarafından arttırılması planlanan güvenlik önlemlerini protesto etti

Taraftarlar bugün oynanacak olan 1. Lig ve 2. Lig maçları öncesi gösteri yaparak taraftar kültürünün korunmasını istedi.

Bayern Münih’in deplasmanda Augsburg’a karşı oynayacağı karşılaşma öncesi iki takımın taraftarları gösteri yaparken, 2. Ligde oynanan Dresden-Bochum maçı öncesi taraftarlar birlikte yürüdü.

Paderborn-Hertha Berlin karşılaşması öncesi iki kulübün taraftarları birlikte maçın oynanacağı stada yürürken, Dortmund’da düzenlenen protesto yürüyüşünde de ”Taraftar hakları korunsun” ve ”Futbol taraftarlarla yaşar” yazılı pankartlar taşıdı.

Protesto eylemlerinin diğer bazı kentlerde de yapıldığı bildirildi.

Karşılaşma başlamadan önce taraftarlar maçların oynandığı son iki haftada olduğu gibi, bu haftada tribünde 12 dakika ve 12 saniye susma eylemi gerçekleştirecek.

DFL hazırladığı bir tasarıyı 12 Aralık’ta kabul ederek, statlarda şiddetin önüne geçmek için daha sıkı güvenlik önlemleri alınmasını sağlamak istiyor. Alınacak önlemler arasında girişlerde daha sıkı üst araması yapılması ve tüm stat içi ve çevresinin video kameralarla izlenmesi bulunuyor. Taraftar grupları ise bu tasarıya karşı çıkıyor.

ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.