Almanya’da savaşın ekonomik etkisi fiyatlarda artış

Almanya’da savaşın ekonomik etkisi fiyatlarda artış

ABONE OL
21:52 - 15/03/2022 21:52
Almanya’da savaşın ekonomik etkisi fiyatlarda artış
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ile başlayan savaş, tüm Avrupa’yı etkisi altına alırken, Almanya’da savaşın ekonomik etkisi de görülmeye başladı.

Federal İstatistik Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkede enflasyon oranı ve enerji fiyatlarında artış tespit edildi.

Almanya, ülkedeki en büyük enerji kaynaklarını Rusya’dan temin ettiği için, ülkede başta elektrik ve ısınma olmak üzere birçok yiyecek ürkülerinin fiyatında da artış olması bekleniyor.

Yapılacak olan zamların, ülkede tüketicinin alım gücünü olumsuz manada oldukça etkileyeceği de yapılan tahminler arasında.

Rusya’dan Almanya’ya giden Kuzey Akımı 2 isimli gaz boru hattını inşa eden İsviçre merkezli şirketten iflas başvurusunda bulunmayı düşündüklerini söyledi.

Ukrayna’nın işgali ile birlikte proje tamamen askıya alındı. Boru hattı nedeniyle Almanya’nın milyarlarca Euroluk zarara uğrayacağı hesap ediliyor.

 

IPN INTERNATIONAL PRESS NEWS AGENCY® tarafından geçilen Almanya’da savaşın ekonomik etkisi fiyatlarda artış | Avrupa Haber Rusya’nın Ukraynaya saldırısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Almanya’da savaşın ekonomik etkisi fiyatlarda artış | Avrupa Haber Rusya’nın Ukraynaya saldırısı haberi web sayfamıza otomatik olarak youtube’dan geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.