Almanya’da Rus Oligarkın Villasına Baskın 

Almanya’da Rus Oligarkın Villasına Baskın 

ABONE OL
12:01 - 22/09/2022 12:01
Almanya’da Rus Oligarkın Villasına Baskın 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Alman polisi bir para aklama soruşturması kapsamında Bavyera eyaletinde Rus-Özbek oligark Alişer Usmanov’a ait bir villaya baskın düzenledi.

Tegernsee Gölü’nün kıyısındaki pahalı Rottach-Egern kasabasında yer alan ve terk edilmiş olduğu sanılan villada 250’den fazla polis arama yaptı.

Usmanov’un temsilcileri Reuters haber ajansının baskınla ilgili yorum talebine yanıt vermedi. Usmanov Batı’nın yaptırım listesine Rusya’nın 24 Şubat’ta başlayan işgalinin ardından eklenmişti.

Bir dizi sektörde aktif 69 yaşındaki işadamının net serveti Forbes dergisine göre 14 milyar 600 milyon dolar. Almanya’da Usmanov’un mali kaynaklarına yönelik iki soruşturma devam ediyor.

Frankfurt’taki başsavcılık ofisi, baskınların 2017 ile 2022 yılları arasındaki çeşitli işlemlerin kaynağını gizlemek için “geniş ve karmaşık şirketler ağını” kullandığından şüphelenilen bir Rus işadamını hedef aldığı açıklamasını yaptı.

Başsavcı tarafından yapılan ve Usmanov’un adının geçmediği açıklamada, işlemlerin toplamının çok haneli milyon Euro’larla ifade edildiği belirtildi. Konuya yakın kaynaklar, Reuters haber ajansına, baskının yapıldığı villanın Usmanov’a ait olduğunu doğruladı.

Bir diğer soruşturma Münih eyaletinden

Bir diğer soruşturmada Münih eyalet savcısı, Usmanov’un Avrupa Birliği’nin yaptırım listesine alındıktan sonra bir güvenlik şirketini, Yukarı Bavyera’daki mülklerini gözlemlemek için tutmasından şüpheleniyor.

Münih savcısı, Usmanov’un bu güvenlik şirketine yaptığı ödemenin donan kaynaklarla ilgili bir yasağı ihlal ettiğinin sanıldığını söyledi.

Güvenlik şirketinin adı verilmeyen korumaları ve yöneticileri de soruşturma kapsamında inceleniyor.

Yetkililer bugün yapılan baskının üç eyaleti ve Hamburg kentini kapsadığını belirtti.

Lüks yatı çekildi

NDR yayın kuruluşu Usmanov’un kız kardeşine ait olduğu belirtilen, yaptırım kapsamındaki 156 metre uzunluğundaki Dilbar isimli yatın gece saatlerinde Hamburg limanından Bremen’e çekildiğini bildirdi. Yatın çekilmesine Hamburg limanındaki tersanedeki yer sıkıntısı sebep gösterildi. Federal polis yatın değerinin yarım milyar Euro olduğunu kaydetti.

Spiegel dergisinin Ekonomi Bakanlığı’ndan aldığı verilere göre Ukrayna’daki savaşın başlamasından bu yana Almanya, AB yaptırımları kapsamında Rus vatandaşlarının 4 milyar 880 milyon Euro değerindeki mal varlığını dondurdu.

VOA tarafından geçilen Almanya’da Rus Oligarkın Villasına Baskın  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Almanya’da Rus Oligarkın Villasına Baskın  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Almanya’da Rus Oligarkın Villasına Baskın  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.