*** Almanya’da ÖSS başvuruları başladı

*** Almanya’da ÖSS başvuruları başladı

ABONE OL
17:26 - 05/03/2009 17:26
*** Almanya’da ÖSS başvuruları başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Almanya’da ÖSS başvuruları başladı

Anadolu Üniversitesinin (AÜ) yurt dışında yaşayan lise ve dengi okul mezunu vatandaşlara sunduğu Açık Yükseköğretim Programları çerçevesinde, 2009/2010 öğretim yılında öğrenim görmek isteyenler için Öğrenci Seçme Sınavı başvuruları başladı

AÜ Avrupa Bürosu yöneticisi Gürsel Gür, 6 Haziranda yapılacak sınav için başvuruların 30 Nisanda sona ereceğini, ancak sınava Almanya’nın Köln kentinde girmek şartıyla başvuruların 30 Mayısa kadar kabul edileceğini belirtti.

Gür, AÜ Yüksek Öğretim programlarına, 6 Haziranda yapılacak sınavı kazanacak adayların yanı sıra 2009 yılında ÖSS’ye katılarak 145 ya da daha fazla puan alan kişilerin, ayrıca Türkiye’de meslek lisesi mezunlarıyla bir yıllık yükseköğretim programından mezun olanların da, herhangi bir Avrupa ülkesinde geçerli oturma izinleri varsa sınavsız kesin kayıt yaptırabilme olanağından yararlanabileceklerini kaydetti.

Gür ayrıca, bu yıl sınav merkezlerine İngiltere’nin başkenti Londra’nın da eklendiğini belirterek, "1987 yılından bu yana sürdürülen hizmetler kapsamında bu yıl Londra da sınav merkezlerimize dahil oldu. AÜ öğrencilerimiz Açık Yükseköğretim hizmetleri kapsamında İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Halkla İlişkiler, Dış Ticaret, Turizm-Otelcilik ve Bilgi Yönetimi programlarında eğitim görebilecekler" dedi.

Avrupa’da sınav yapılacak kentler şunlar: Köln, Berlin, Münih, Stuttgart, Hamburg, Frankfurt, Viyana, Bern, Brüksel, Lahey, Paris, Londra.

Sınavlara girmek isteyenlerin AÜ Batı Avrupa Bürosu, Silcherstr. 13, 50827 Köln adresine müracaat etmeleri gerekiyor.

(A.A) Cüneyt KARADAĞ  

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.