Almanya’da Kamu Çalışanları “Uyarı Grevi” Yaptı

Almanya’da Kamu Çalışanları “Uyarı Grevi” Yaptı

ABONE OL
22:59 - 28/09/2020 22:59
Almanya’da Kamu Çalışanları “Uyarı Grevi” Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/ Ali Akdemir/Hamburg

Kamu Emekçileri Tüm Almanya Genelinde olduğu gibi, Hamburg’da da, haklı taleplerini dile getirmek için bugün “Uyarı Grevi” yaptı.

Almanya’da Hükümet ile Verdi Sendikası arasında süren toplu iş sözleşme görüşmelerinin ikinci turunda anlaşma sağlanamayınca, kamu çalışanları, ücret artışı talebiyle birçok eyalette uyarı grevi yaptı.

Almanya’da değişik sendikalara bağlı kamu çalışanları, bugün birçok eyalette olduğu gibi liman şehri Hamburg’da da uyarı grevine giderek iş bırakma eyleminde bulundu.

VER.Dİ, ÇALIŞANLAR İÇİN EN AZ YÜZDE 4,8 ZAM TALEP EDİYOR

Hükümet ve sendika temsilcileri arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine, Birleşmiş Hizmet Sektörü Sendikası (Ver.di), grev çağrısı yapmıştı.

Almanya’da hükümet, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) sebep olduğu ekonomik krizin vergi gelirlerini baltaladığını ve özellikle belediyelerde kamu sektörü finansmanını sıkıntıya soktuğunu ifade ederken, sendikalar, özellikle sağlık alanında kamu sektörü çalışanlarının salgında çok önemli rol oynadığını, bunun ücret görüşmelerine yansıtılması gerektiğini savunuyor.

Ücret artışlarına yönelik üçüncü tur müzakereler, 22-23 Ekim’de yapılacak.

Ali Akdemir Not:  Bir basın emekçisi ve sendika temsilcisi olarak, bugün bende tarihsel sorumluluğumu yerine getirerek uyarı grevinde yer aldım.

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.