Almanya’da ikinci mübarek gecede de camiler mahzun

Almanya’da ikinci mübarek gecede de camiler mahzun

ABONE OL
00:00 - 08/04/2020 00:00
Almanya’da ikinci mübarek gecede de camiler mahzun
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da camilerde Koronavirüs tehditi sebebiyle ve Duisburg DİTİB Merkez Camii’nde Berat Kandili cemaatsiz idrak edildi.

Koronavirüs salgını sebebiyle bu Berat Kandili’nde Almanya’da camiler ikinci defa boş ve cemaatsiz kaldı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) bağlı Duisburg Merkez Camii’nde Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okunarak Berat Kandili yad edildi.

Berat Gecesi’nin öneminden bahseden Düsseldorf DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Akpınar, ‘Müslümanlar tarafından kutlanılan gecelerden birisi de Berat gecesidir. Günahlardan berat olarak tevil edilmektedir. Hadislerde bu gece tövbe ve duanın önemine büyük vurgu yapılmıştır” dedi.

Akpınar şöyle devam etti: “Koronavirüsü salgını ile karşı karşıya kaldığımız bu günlerde tüm insanlık için içten ve samimi yakarışlarla Rabbimize dua ve niyazda bulunalım. Tez vakitte bu musibetten kurtulmak için hep birlikte azim ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edelim. Alınan bütün tedbirlere uyalım. Birbirimize yardımcı ve dayanışma içerisinde olalım. Mübarek gecelerde büyük bir coşku ile ibadet, dua ve niyazlarımızla dolup taşan camilerimiz şimdi mahzun. Hasretle beklediğimiz Ramazan ayımızın şu gökkubbemizi ve gönüllerimizi ebediyen aydınlatmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.”

Duisburg DİTİB Merkez Camii’nde sosyal medya hesabından ve televizyondan canlı yayın olarak verilen Berat Kandili Özel Programı, Kur’an-ı Kerim tilavetleri, salat-ü selam ve ilahilerin okunmasının ardından İslam alemi ve tüm insanlık için yapılan dua ile sona erdi.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.