*** Almanya’da ihracat geriledi

*** Almanya’da ihracat geriledi

ABONE OL
17:38 - 10/01/2009 17:38
*** Almanya’da ihracat geriledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Almanya’da ihracat rekor düzeyde geriledi

Almanya’da ihracatın geçen yılın kasım ayında ekim ayına göre yüzde 10,6 oranında gerilediği bildirildi

Böylece ihracatın 1990 yılından bu yana en düşük seviyeye düştüğü, toplam 77,1 milyar Euroluk ihracatın gerçekleştirilmiş olmasına rağmen AB ülkelerine yönelik ihracatın yüzde 14 oranında gerilediği belirtildi.

Krizden en fazla otomotiv sanayinin etkilendiği, Almanya’dan yurt dışına ihraç edilen araçların oranının aynı dönemde yüzde 25 oranında azaldığı kaydedildi.

Buna karşın, geçen yılın ekim ayında şirket iflaslarının eylül ayına göre azaldığı bildirildi.
Wiesbaden kentindeki Federal İstatistik Dairesi tarafından yapılan açıklamada, ekim ayında 2 bin 457 işletmenin iflas duyurusunda bulunduğu, bunun da eylül ayına göre yüzde 3,4’lük bir gerileme belirtildi.

BMW ŞİRKETİ ÜRETİMİ YAVAŞLATTI

Alman otomobil şirketi BMW, çalışanlarını uzatılmış Noel tatiline gönderdikten sonra Leipzig kentindeki üretimine başladı.
Şirketin bir sözcüsü, üretimi yavaşlattıklarını belirterek, günde 700 otomobil yerine yaklaşık 400 araç üretmeye başladıklarını ifade etti.
Leipzig kentindeki fabrikada toplam 5 bin adet daha az araç üretileceği kaydedildi.

Orta ölçekli şirketlerin de, yapılan bir kamu oyu araştırmasına göre, 2009 yılına endişeyle baktıkları, çok sayıda işletmenin kapatılmasından ve işe alımların durdurulmasından endişe ettikleri belirtildi.

(A.A) ha-ber.com
 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.