Almanya’da Erdoğan’a hakaret içeren karikatür – protestolar

Almanya’da Erdoğan’a hakaret içeren karikatür – protestolar

ABONE OL
22:15 - 05/11/2014 22:15
Almanya’da Erdoğan’a hakaret içeren karikatür – protestolar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
Almanya’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içeren karikatür

Almanya’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türklere yönelik hakaret içeren karikatüre Baden Württemberg eyaletinde okutulan yardımcı ders kitabında yer verilmesi Almanya’da yaşayan Türkler tarafından protesto edildi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Bavyera teşkilatı yöneticileri ve üyeleri karikatürün yayınlanmasını protesto etmek amacıyla Stuttgart’taki Baden Württemberg Eyaleti Eğitim Bakanlığı önünde toplandı.

Türk bayrakları taşıyan gruptakiler, üzerinde “Düşünce özgürlüğü adı altında nefret ve ırkçılığa artık yeter” yazılı bir pankart açtı. Grup adına açıklama yapan UETD Stuttgart Başkanı Davut Sanatçı, yardımcı ders kitabında yer verilen karikatürün 2011 yılının kasım ayında Almanya’da bir gazetede yayınlandığını hatırlattı.

”Bu karikatürde Türk vatandaşlarının yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan aşağılanmış ve hakarete uğramıştır” diyen Sanatçı, şöyle devam etti:

“İyi niyet suiistimal edilerek ve karikatür özgürlüğü kötüye kullanılarak ahlaksızca yapılan bu hakareti kınıyor ve sahibine iade ediyoruz. Bu karikatür başarılı bir şekilde on yıllardır burada işveren, akademisyen, politikacı, yazar bunun yanında işçi olarak samimiyet içerisinde ve gerçek anlamda Alman toplumuna uyum sağlayan Türklere karşı yapılmış büyük bir hakarettir ve kabul edilemez.’’

Sanatçı, açıklamasında Alman siyasetçileri de eleştirilerek, ”Bu ahlaksız ve çirkin olay karşısında sessiz kalmayı tercih eden ve hatta alkış tutan siyasiler bir sonraki seçimlerde Türk kökenli vatandaşlardan oy beklemesinler’” ifadelerini kullandı.

UETD yetkilileri, ayrıca sosyal medya üzerinden vatandaşları tepki göstermeye çağırdı.

“Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung” adlı gazetede, 2011 yılında yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya’da yaşayan Türk toplumuna hakaret içeren karikatürün bir eyalette okutulan yardımcı ders kitabında yer alması Dışişleri Bakanlığınca kınanmıştı.

Dışişleri Bakanlığına çağrılan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl’e de Türkiye’nin tepkisi iletilmişti.

ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.