Almanya’da Eğitim Kademeli Olarak Başladı

Almanya’da Eğitim Kademeli Olarak Başladı

ABONE OL
12:23 - 04/05/2020 12:23
Almanya’da Eğitim Kademeli Olarak Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da Corona virüsü vaka sayısı son 24 saatte 679 kişi arttı ve ülke genelinde salgına yakalanan kişi sayısı 163 bin 175’e ulaştı. Yaşamını yitirenlerin sayısıysa bir günde sadece 43 kişi artışla 6 bin 692 oldu. Salgın sürecinde iyileşenlerin sayısı da 132 bin 700’e ulaştı.

Ülkede virüse yakalanan hastaların iyileşme sayılarının artmasıyla birlikte Corona virüs önlemlerinin gevşetilmesi devam ederken, bugünden itibaren ilk okulların son sınıf öğrencileri ve ve orta okulların bitirme sınavlarına girecek olan öğrenciler için derslere kademeli olarak yeniden başlandı. Çocuk parkları, müzeler ve belli kurallara uyulması halinde ibadethaneler de açıldı.

 Öte yandan sanayi çevreleri, 6 Mayıs’ta Başbakan Angela Merkel’in eyalet başbakanlarıyla yapacağı görüşmede önlemlerin daha fazla gevşetilmesi için baskı yapıyor. İş dünyasının büyük bir krizden geçtiğini belirten Alman Sanayiciler Birliği (BDI) Başkanı Dieter Kempf, “Her geçen hafta Alman ekonomisi milyarlarca Euro kayıp yaşıyor. Çarşamba günü bu krizden çıkış planının nasıl olacağının açıklanmasını bekliyoruz” dedi.

 Merkel’le eyalet başbakanlarının yapacakları görüşmede, otel ve lokantaların ne zaman açılacağı ve futbol karşılaşmaları başta olmak üzere spor etkinliklerinin ne zaman başlayacağı gibi konuların görüşüleceği açıklanmıştı.

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.