Almanya`da Cumhuriyet’in 100. Yılına Büyük Şölen Hazırlığı

Almanya`da Cumhuriyet’in 100. Yılına Büyük Şölen Hazırlığı

ABONE OL
19:31 - 18/11/2022 19:31
Almanya`da Cumhuriyet’in 100. Yılına Büyük Şölen Hazırlığı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya`da “Birlikten güç doğar” düşüncesinden yola çıkarak KRV eyaletinde aktif olan koroların ortak organizasyonu olarak toplam 10 koro, 5 koro şefi ve bir folklor ekibiyle Cumhuriyet’in 100. yılı için şimdiden hazırlıklarına başladılar.

Grugahalle Essen’de yapılması düşünülen şölene koro şefleri Kazım Birlik (Birlik Korosu, Essen), Zeki Tuncer ( Bir Telden Bir Dilden THM Korosu, Krefeld; Mimoza THM Korosu, Mönchengladbach) Mustafa Mecillioğlu (İnce Saz Korosu, Gelsenkirchen; Eski Dostlar Korosu, Wuppertal; Türk Alman Dostluk Korosu, Köln; Türk Sanat Müziği Korosu, Dortmund), Selma Karakullukçu (İntev Bottrop Selcem THM Korosu, Bottrop), Arif Salih Tosun (Anadolu’dan Esintiler Korosu, Hamm; İNİMB THM Korosu, Essen) ve Folklor hocası Sinan Koçak (Essen) ortak bir kararla Cumhuriyet’in 100. Yılını birlikte kutlayacaklarını beyan ettiler ve bu bağlamda somut adımlar atmaya başladılar.

Birlik Korosu

Organizenin koordinatörlüğünü üstlenen Ruhr Veliler Birliği Eşbaşkanı Dr. Ali Sak yapmış olduğu açıklamada şu bilgileri sundu:

“Cumhuriyetimizin 100. Yılı için özel bir etkkinlik planı yaparken aklımıza Essen ve çevresinde aktif olan korolarla elele verip Cumhuriyet’te birleşme kararı aldık. Bu yönde sağ olsun irtibata geçmiş olduğumuz dernekler (INIMB, INTEV) ve bünyelerinde bulunan koroların şefleri teklifimize büyük bir heyecanla olur cevabını verdiler.

Her şey planlandığı gibi olursa yaklaşık 300 korist ve 100 müzisyen aynı anda Anadolu’nun değişik yörelerinden türküler seslendirecekler. Programda aynı zamanda Folklor hocası Sinan Koçak’ın dans ekipleri de farklı yörelerden dans gösterileri sunacaklar.

KRV Türk Toplumundan ricamız GELİN DOSTLAR BİR OLALIM, İRİ OLALIM DİRİ OLALIM. Bu yolumuzda bizimle birlikte yürümek isteyen, maddi manevi destek olmak isteyen STK’ları ve özellikle de iş insanlarımızla birlikte yürümek bizi onurlandıracak bize güç katacaktır.”

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.