Almanya’da bir kadının hayatını kurtaran Türk gencine madalya

Almanya’da bir kadının hayatını kurtaran Türk gencine madalya

ABONE OL
16:16 - 14/01/2022 16:16
Almanya’da bir kadının hayatını kurtaran Türk gencine madalya
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Köprüden atlamak isteyen kadını kurtaran Tıp öğrencisi Türk genci Almanya`da ödüllendirildi

Almanya’nın Nürnberg kentinde yaşayan 23 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi Baran Kızılay, Furkan Karayel isimli arkadaşı ile köprüden atlamak üzere olan bir kadının hayatını kurtardı.

Bavyera Eyalet Hükümet Yönetimi,bu iki arkadaşı Cristophorus Madalyası (Dir Christophorus-Medaille) ile ödülendirdi. Furkan Karayel ödülünü Bavyera Başkabakanı Marcus Söder`den alırken sınavları olması nedeniyle Münih’e ödül töre gidemeyen Baran Kızılay’ın ödülünüde Başbakanı Marcus Söder adına Nürnberg İkinci belediye Başkanı aynı zamanda Kültür Dairesi Müdürü Prof.Dr. Julia Lehner’in elinden aldı.

Prof. Dr. Lehner yaptığı kısa konuşmasında,”Etnik kimliğe bakmakdan kim olduğunu bilmeden insan hayatını önemseyip kendini ölüme atan kadını kurtarmanız örnek bir girişimdir. Sizi tebrik ediyorum.Yaşamızında ve okul hayatınızda size başarılar diliyorum dedi. Orta Frankonya Emniyet Müdürü Adolf Blöchl’de kadını ölümden kurtaran Baran Kızılay’a örnek davranış sergilediniz diyerek övgüler yağdırdı.

İnsan hayatıyla ilgili tehlikeli durum gördüğünüzde polise bilgi verin

Konuyla ilgili açıklama yapan Baran Kızılay, “Bir Alman kadın kendinden geçmiş bir halde kızım kızım diyerek kendini yerden yere vuruyordu. Kızım kızım diye bağırarak birden körüye doğru gidip kendini köprüden atmak istediğini anladık. Arkadaşım Furkan Karayel ile kadına doğru gidip kolunu tutarak polisi aradık. Aynı zamanda kızım deyip duruyorsun kızın nerde ne oldu dedik ve fakat cevap alamadık. Polis geldi teslim ettik. Polis bizim isimlerimizi aldıktan bir süre sonra ifadeye çağırdı. Bizim yaptığımız işin büyük olduğunu anlattı ve bunu Bavyera Eyalet hükümetine bildifreceğiz dedi.  Sonrada bize bir kadının hayatını kurtardınız diye ödül verileceği bildirildi. Furkan ödülünü Münih`de ve bende Nürnberg`de aldık” dedi.

‘Hayat kurtarmanın mutluluğunu yaşıyorum’

Baran Kızılay, “Doktorluğa başlandığında ilk yemin insan hayatını kurtarmaktır. Şu an Bulgaristan Sofya Tıp Fakültesinde okuyorum. 4,5 sömestriye girdim. Ailem Nürnberg`de yaşadığı için bende Nürnberg doğumlu olduğum için stajlarımı Nürnberg’de yapıyorum. Hayat kurtarmanın kendisi için önemli bir olay olduğunu vurgulayan Kızılay, inşallah haberimizi okuyanlarda insan hayatlarını kurtarmaya yönelik çalışmalar yapar. Yunus Emrenin bir güzel sözü var. Yaradılanı severiz yaradandan ötürü. Boş zamanlarında Nürnberg İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) ye derneğine gidiyorum. Müslüman bir doktor adayı olarak güzel iz bıraktıysam ne mutlu bana” dedi.

‘Müslümanlar olarak, insanlara sahip çıkmalıyız’

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kuzey Bavyera Bölge Başkanı İsmail Satır’da konuyla ilgili kısa bir açıklama yaparak “İnsanların dini,dili,ırkına bakılmaksızın insan hayatı ön planda olmalıdır. Bir insanı öldüren tüm insanlığı ödlrümüştür. Bir insanı kurtaranda bütün insanlığı kurtarmış gibidir. İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır. Gençlerimizi yetiştirirken küçüklere sevgiyi,büyüklere saygıyı aşılamaktayız. Yoksullara,zorda kalanlara yardım edilmesi gerektiğini öğretmekteyiz. Hoş görü sevgi dini olan Müslümanlıkta insana sahip çıkmanın ön planda olması gerektiğini anlatmaktayız” dedi.

ha-ber.com/İlhan Baba/Nürnberg

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.