Almanya’da Berat Kandili idrak edildi

Almanya’da Berat Kandili idrak edildi

ABONE OL
21:29 - 17/03/2022 21:29
Almanya’da Berat Kandili idrak edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Almanya’daki camilerde, Berat Kandili dolayısıyla özel programlar düzenlendi.

Başkent Berlin’de Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Berlin Türk Şehitlik Camisi’nde ve DİTİB Genel Merkezi bünyesindeki Köln Merkez Camisi’nde Berat Kandili idrak edildi.

Berlin’de tekbir ve salat-u selam getirilerek başlanan programda, din görevlileri Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okudu.

DİTİB Berlin Dini Danışma Kurulu Başkanı Emre Şimşek vaazında, Berat Kandili’nin önemi ve faziletlerini anlattı.

Köln Merkez Camisi’nde Kovid-19 tedbirleri alınarak düzenlenen programda din görevlisi Naci Şengün, bu gece edilecek dua ve ibadetlerin önemine vurgu yaptı.

Kur’an ve ilahilerin okunduğu gecede Müslümanlar hep birlikte dua etti.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Mert

    Avrupa ülkelerinde kendileri rahat hayat sürerken, yaşadıkları ülkelerde gelen ufak tefek zamları eleştirirlerken, ülkemiz Türkiye’de partizanlık yaparak Dindarlığı kimseye bırakmayanlar giderler AKP oy verirler. Boşuna toplanmışsınız bu mescid mabetlerde. AKP iktidar da olduğu sürece bende partizanlık yapan bu kafaların AKP’li ler safları arasında Saf tutmayacağımı yemin ettim. Zira kılacak olduğum namazım Hak değil Batıl olacağını bilincedeyim.

    ‘’AKP’DEN PİDE ELEŞTİRİSİNE YANIT’’!
    CHP Grup Başkanvekili ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş.
    Ey yalaka kahpe Elitaş. Recep Tayyip Erdoğan gibi münafıklar senin kıçına TBMM de kırmızı koltukları yapıştırmış olabilir. Ancak o kırmızı koltuklar birgün gelecek ahirette senin kıçına cehennem ateşi kor olarak geri girecek.
    Zira; vatandaş iftar sofralarında hurma’dan vazgeçti. Zeytin’den de vaz geçtiler, Hz. Ömer gibi ekmeğini yağa banarak İftar açmasıda mümkün değil, böyle bir şansı da yok, Ayçiçek yağı fiyatları uçuşa geçti, Zeytin yağını nerde bulacak. AKP olarak ZEYTİN ağaçların kesilmesine izin veren hainler. Kaldıki en basit Çorba yapmaya bile yağ, salça, baharat gibi içine malzeme koymak ister ki çorba olsun.
    Allah’a ibadet eden bu insanların sofralarında ne bıraktınız ki, bir Pide’ye bile çok gördünüz Allah sizin gibi Müslümanların belasını vere. Verecek de zaten çok yakında bundan hiç şüphem yok. Bu insanların Ramazan orucu tutmaları da niye? Bu insanlar zaten bundan böyle hep ama hep oruç tutacaklar siz LANET AKP bu milletin başından gitmediğiniz sürece. Bu insanlarda AKP orucu tutmaya her zaman müstahaktır.

    Yanıtla
    +0
    -0