Almanya’da başarılı olmuş Türkler tanıtılacak

Almanya’da başarılı olmuş Türkler tanıtılacak

ABONE OL
01:08 - 16/06/2019 01:08
Almanya’da başarılı olmuş Türkler tanıtılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Almanya’da başarılı olmuş Türkler tanıtılacak


Türkiye’den Almanya’ya göçün 50. yılı vesilesiyle hazırlanan, Almanya’da başarılı olmuş 100 Türk girişimci ve bilim insanının hayatlarının yer alacağı ”En Üstekiler” (In Bester Gesellschaft) adlı kitap hakkında basın mensuplarına bilgi verildi

Berlin’de Potsdamerplatz meydanında bulunan ”PriceWaterhouseCoopers” binasında düzenlenen tanıtıma, Alman Meclisi eski Başkanı Rita Süssmuth, Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir ve Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi (TAM) Müdürü Hacı Halil Uslucan gibi kitabın yayın komisyonunda yer alan bazı isimlerin yanı sıra kitabı yayımlayacak olan Türk-Alman Ticaret Odası (TD-İHK) Başkanı Rainhardt Freiherr von Leoprechting ile yayınevi sahibi Florian Langenscheidt katıldı.

Yayın komisyonu Başkanı da olan Süssmuth, Eylül ortasında piyasaya çıkacak olan kitap ile Alman toplumundaki ön yargıları kırmak ve Almanya’da yaşayan Türk bilim ve işadamlarını tanıtmak olduğunu ifade etti.

Leoprechting de bu kitapta hayat hikayelerinin yer alacağı kişilerin gençlere örnek olacağını belirtti.

Özdemir de bilim ve ekonomik alanda başarı elde etmiş Türkiye kökenli insanları ön plana çıkarmak istediklerini söyledi.

alm-bas-turk-kit-b.jpg

50 bilim adamı ile 50 iş adamına yer verileceği kitapta iki ülkenin cumhurbaşkanları Abdullah Gül ve Christian Wulff ile Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanı Annete Schavan’ın önsöz yazacağı belirtildi.

Giriş bölümünde ayrıca İşgücü Anlaşmasının 50. yıldönümü ve Türk iş ve bilim adamlarının Almanya’daki durumları gibi çeşitli konularda makalelere yer verileceği ifade edildi.

Kitabın, basılmasının ardından, TD-İHK’nın Türkiye’den Almanya’ya işgöçünün 50. yıldönümü vesilesi ile düzenleyeceği ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de aralarında yer alacağı siyaset, ekonomi ve medya alanından kişilerin katılacağı bir kutlamada tanıtılacağı ifade edildi.

ha-ber.com / Erbil BAŞAY / Berlin 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.