Almanya’da Balıkesir’in Kurtuluşunun 97. Yılı kutlandı

Almanya’da Balıkesir’in Kurtuluşunun 97. Yılı kutlandı

ABONE OL
23:39 - 23/09/2019 23:39
Almanya’da Balıkesir’in Kurtuluşunun 97. Yılı kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Balıkesir’in Kurtuluşunun 97. yılı her yıl olduğu gibi bu sene de Almanya’da coşkuyla kutlandı.

Almanya Balıkesirliler Derneği güzel bir etkinliği 14. kez gerçekleştirdi.
Duisburg-Akkurt Düğün Salonu’nda toplanan Balıkesirliler coşkulu saatler yaşadılar.

Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolos yardımcısı Fatma Taşan Cebeci hanımın yanı sıra Balıkesir’den Altıeylül Belediye Başkan yardımcısı Osman Ödemiş, Balıkesir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şener Teker ve TRT sanatçısı Balıkesirli Sabahattin Gülümser’in Balıkesir’den misafir olarak katıldığı kutlamalara gurbetçilerimiz de büyük ilgi gösterdi.

Almanya Balıkesirliler Derneği Başkanı Kemal Kanıkurumaz’ın açılış konuşması yapmasının ardından kutlama etkinliklerine geçildi.

Kurtuluşu anlatan Balıkesir Üniversitesi öğretim görevlisi Şener Teker, katılımcılar tarafından dikkatli bir şekilde dinlendi. Kuvva-yi Milliye yani Milli kuvvetler hareketinin başkenti olarak bilinen Balıkesir’deki yaşayan halkın, kendi başına organize olup, işgalden birlik ve beraberlik ile kurtulduğunu anlattı.

Kutlamalarda Orkestra Koç Kardeşler ve BALDER Zeybek Ekibi gösterilerini sunarken, Balıkesirli Türk Halk Müziği sanatçısı Sabahattin Gülümser de en güzel türkülerini gurbetçiler için seslendirdi.

Almanya Balıkesirliler Derneğinin, Karesi Zeybek Ekibi’nin yapmış olduğu gösterilerde, katılımcılar tarafın büyük beğeni ile izlendi.

Kutlamada ikram edilen yemeklerin yanında, Muharrem ayı vesilesiyle Aşure hayrında bulunuldu.

Salonda memnun ayrılan Balıkesirlilere ve Balıkesir’i sevenlere, denek başkanı Kemal Kanıkurumaz gece sonunda yaptığı teşekkür konuşmasında, seneye Altıeylül Balıkesir’in kurtuluşunu, dernek olarak yeniden kutlama sözü verdi.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.