Almanya’da ATİAD’ın 30. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Almanya’da ATİAD’ın 30. kuruluş yıl dönümü kutlandı

ABONE OL
22:10 - 06/11/2022 22:10
Almanya’da ATİAD’ın 30. kuruluş yıl dönümü kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği’nin (ATİAD) 30. kuruluş yıl dönümü, Düsseldorf kentinde düzenlenen baloyla kutlandı.

Van der Valk Airporthotel’de düzenlenen etkinlikte açılış konuşması yapan ATİAD Başkanı Aziz Sarıyar, ATİAD’ın 30 yıllık faaliyet dönemini anlattı, Türk-Alman ticari ilişkilerinin önemini vurguladı.

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen de Türk Alman dostluğunun tarihsel önemine değindi.

Şen, konuşmasında şunları kaydetti:

“Bu dostluk bugün gittikçe artan oranda ekonomik alana da yansımaktadır. Böylece, ikili ilişkilerimizin geleceğine daha da fazla güvenle bakmamıza sebep olan muazzam bir sinerji ortaya çıkmaktadır. Almanya 2021 yılında Türkiye’nin en fazla ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında 18,3 milyar avro ile başı çekmekte, ithalatımızda ise 21,3 milyar avro ile üçüncü sırada yer almaktadır. 40 milyar avroya yakın dış ticaret hacminin yaratılmasında artık buralı olmuş Türk kökenli iş adamlarımız ile onların kurdukları sivil toplum örgütlerinin çalışmaları ve organizasyonlarının katkıları da inkar edilemez bir gerçektir.”

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin Türkiye ile ekonomik ilişkilerinin önemine işaret eden Şen, “Almanya ve Türkiye arasında 2021 yılında 39,6 milyar avro olarak gerçekleşen toplam dış ticaret hacmimizin, 8,9 milyar avroluk kısmını KRV ile ticaret oluşturmaktadır. Geçmişte, dış ticaret gelişmiş ülkeler arasında gerçekleşen ya da gelişmiş ülkelerin gelişmekte olan ülkelere sanayi mamulü satıp, hammadde satın aldığı bir faaliyet olarak algılanırken, bugün tam aksine dünyanın ileri teknoloji ürünleri de dahil üretim merkezlerinin gelişmekte olan ülkelere kaydığı gözlemlenmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

KRV eyaleti Avrupa Birliği, Uluslararası İlişkiler ve Medyadan Sorumlu Bakanı Nathanael Liminski ise mesleki eğitimin önemine vurgu yaparak, Türk işletmeleri ve iş adamlarının ülke ekonomisine katkısının övgüye değer olduğunu söyledi.

İş adamlarının yanı sıra, siyasetçi ve tanınmış isimlerin katıldığı gecede çeşitli sanatçılar ve müzik grupları sahne aldı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.