Almanya’da 2021’de siyasi suçlar yüzde 23 arttı

Almanya’da 2021’de siyasi suçlar yüzde 23 arttı

ABONE OL
19:56 - 10/05/2022 19:56
Almanya’da 2021’de siyasi suçlar yüzde 23 arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, geçen yıl ülkede işlenen siyasi suçların yüzde 23 artarak 55 bin 48’e ulaştığını bildirdi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Federal Kriminal Dairesi Başkanı Holger Münch ile Berlin’de düzenlediği basın toplantısında “2021 Siyasi Saikli Suçlar Raporu”nu kamuoyuna açıkladı.

Almanya İçişleri Bakanı, 55 bin 48 ile Almanya’da en fazla siyasi saikli suç işlendiğini belirterek, “Bu, güvenlik makamlarının demokrasiyi korumak için çalışmalarının ne kadar vazgeçilmez olduğunu göstermektedir.” dedi.

Nancy Faeser, siyasi saikli suçların toplumsal çatışmaların yoğunluğunun göstergesi olduğunu vurgulayarak “2021’de siyasi saikli şiddet eylemlerinin tüm mağdurlarının yüzde 41’i, aşırı sağcılar tarafından saldırıya uğradı. Bu, aşırı sağın demokrasimiz ve insanlarımız için en büyük tehdit olduğunu gösteriyor. Aşırı sağcılığa karşı eylem planımızla hızımızı önemli ölçüde artırdık. Nefret ve şiddet sarmalını durdurmalıyız.” dedi.

Yahudi aleyhtarı suçların sayısındaki yüzde 29’luk artışın kendisini endişelendirdiğini dile getiren Faeser, “Bugün hala antisemitik nefret söyleminin bu denli yaygınlaşması ülkemiz için bir utançtır.” diye konuştu.

Faeser, “Avrupalı ​​Yahudilere yönelik soykırımın, kendilerine sarı bir yıldız iliştiren bazı Kovid-19 inkarcısı komplo teoricileri tarafından nasıl küçümsendiği utanç verici. Yahudiler tekrar tekrar suçlu olarak aranıyor.” ifadelerini kullandı.

Federal Kriminal Dairesi Başkanı Holger Münch de siyasi saikli suç vakalarının sayısının son on yılda ikiye katlandığını belirterek, “Bu artış, aynı zamanda artan sosyal gerilimlere ve nüfusun bazı kesimlerinde ortaya çıkan sosyal etkileşime, hukukun üstünlüğüne ve savunmacı demokrasiye önemli ölçüde meydan okuyan kutuplaşma ve radikalleşme eğilimlerini de yansıtıyor.” değerlendirmesini yaptı.

Raporda terör örgütü PKK yandaşlarının işlediği suçlar da yer aldı

Rapora göre, 2021’de siyasi saikli suçlar, Almanya’da istatistiklerin tutulmaya başlandığı 2001 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

2021’de 55 bin 48 siyasi saikli suç işlenirken, bu sayı 2020 yılında 44 bin 692 oldu.

Terör örgütü PKK yandaşları, Türklere ve Türkiye’ye yönelik olarak geçen yıl 387 siyasi saikli suç işledi.

Şiddet içeren siyasi saikli suçların sayısı da geçen yıl yüzde 16 artışla 3 bin 889’a çıktı.

Resmi rakamlara göre, Alman polisi 2021’de 700’den fazla İslamofobik nefret suçu ve 4 bin 735 yabancı düşmanlığı vakası kaydetti.

Neo-Nazi ve diğer aşırı sağ gruplar, geçen yıl Almanya’da 21 bin 964, aşırı solcular da 10 bin 130 suç işledi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.