Almanya’da 13 yaşında ilk Türk hakemi oldu

Almanya’da 13 yaşında ilk Türk hakemi oldu

ABONE OL
00:07 - 02/05/2022 00:07
Almanya’da 13 yaşında ilk Türk hakemi oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa ’da Türk kökenli yıldız futbolcular parlamıyor. Farklı liglerde görev yapan FİFA kokartlı Deniz Aytekin ve Serdar Gözübüyük gibi Türk hakemlerin sayılarda çoğalıyor. Almanya’nın Nürnberg kentinde yaşayan ortaokul (Realschule) öğrencisi 13 yaşındaki Emre Özdemir’de derslerinde aksatmadan hakemlik kurslarına giderek Bavyera Futbol Federasyonu (Bayarische Fusballverband) tarafından 18 yaş ve üzeri futbol kulüplerinde hakemlik yapma lisansını alarak küçük yaşta ilk Türk genç hakem oldu. Emre, ilk resmi puan maçında A-Klassa birinci takımlarından TSV Röthenbach ve Spvgg Reuth maçını yönetti ve izleyicilerden tam puan aldı.

FUTBOLCULARI İZLEYEREK KENDİMİ HAZIRLIYORUM.

Her an hakemlik bitecekmiş gibi kendini topluma hazırladığını ve hakemliğin sona ermesi durumunda zor günler içinde yaşamamak için eğitimimi tamamlayıp mesleğini eline alacağını belirten Emre, futbolda takım analizinin önemli olduğunu belirtti. Maçları izlemek, takımları takip etmek, futbolcuları biraz olsun tanımak, hangi karakterde olduklarını çözebilmek için maçlara futbolcuları izleyerek kendimi hazırlanıyorum dedi.

BABAMIN HAKKINI ÖDEYEMEM

Küçük yaşta hakem olmasında, amatör liglerde hakemlik yapan Tokatlı babası Sedat Özdemir’in emeğinin çok büyük olduğunu ve babasına verdiği emeklerinden dolayı çok teşekkür ettiğini, hakkını ödeyemeyeceğini belirten Emre, hayalini kurduğu hakemlik lisansını alarak, 18 yaş üstü gruplardaki ilk resmi puan maçında A-Klasse birinci takımlarından TSV Röthenbachh ve Spvgg Reuth takımlarını iyi yöneterek izleyicilerden iyi puan aldı ve sahada genç futbolcuların yaptığı hatalarını da affetmediği için seyircilerden büyük alkış aldı.

HAKEMLİĞE 5 YAŞINDA FUTBOL OYNARKEN İLGİ DUYDUM

Nürnberg yakınlarındaki ASV Niedendorf’un Bambis takımında 5 yaşında futbola başladığını, kısa bir süre sonra aynı yaş grubuna antrenörlük yaptığını belirten Emre, amatör lig maçlarını yöneten babam ve arkadaşlarına gösterilen ilgiyi görünce hakemliğe ilgi duydum. Pandamı kuralları nedeniyle başladığım hakemlik kursunun önce iptal olması sonra tekrar başlaması üzerine kurslara katılıp başarı gösterdim. Hakemlik lisansı almaya hak kazandım. Hakemlik lisansına göre, yaşının küçük olması nedeniyle 18 yaş grubu üzeri gençlere hakemlik yapamayacağı bildirilmesi üzerine Bavyera Futbol Federasyonu (Bayarische Fusballverband) ile görüşme yapılarak özel izin alınıp 18 yaş üzeri oynanan maçlarda hakemlik yapmaya izin verildi dedi.

HAYELİ DÜNYA KUPASI MAÇLARINDA DÜDÜK ÇALMAK

Kendisi hakkında yapılan tenkitleri, eleştirileri duyumsamazlıktan geldiğini ve sadece amatör liglerde görev yapan hakem Babası ile hocalarının sözlerine kulak verdiğini belirten Emre, yaşım küçük fakat yaptığın işin büyük sorumluluk taşıdığını bilmekteyim dedi.


Almanca ve Türkçeyi iyi derecede konuşan birazda İngilizce bilen Emre, “dünya kupası maçlarında düdük çalmak hayallerim arasındadır. Neden bende bir Almanya’da hakemlik yapan FİFA kokartlı Deniz Aytekin Hollanda da hakemlik yapan Serdar Gözübüyük veya Türkiye’deki liglerde görev yapan Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Bahattin Duran, Tarık Ongun, Doğan Babacan veya Ahmet Çakar gibi ünlü bir futbol hakemi olmayım diye Emre, Babasının amatör lig takımlarını başarıyla yöneten sevilen bir hakem olmasından dolayı, kendisinin de başarılı iyi bir futbol hakemi olacağına inanıyorum” dedi.

HATASIZ MAÇ OLMAZ

Hatasız maçın olamayacağını belirten Emre, her hakemin farklı bir tarzı olduğundan, maçlarda hataların bulunması ve adil davranılması için Hakemlere büyük sorumluluk düşmektedir. Bu nedenle maçlarda bulunan hatalar için verilen kararların, cezaların doğru olup olmadığını öğrenmek içinde maçları tekrar izlenmelidir dedi.

ha-ber.com/İlhan Baba/Nürnberg

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.