Almanya polis şiddetine karşı ayağa kalktı

Almanya polis şiddetine karşı ayağa kalktı

ABONE OL
00:18 - 23/08/2020 00:18
Almanya polis şiddetine karşı ayağa kalktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Ali Akdemir/Hamburg

Hamburg` da polisin 15 yaşındaki Türk genci K.H. ya uyguladığı şiddet binlerce katılımcı tarafından protesto edildi.

Bundan kısa bir süre Almanya’nın Hamburg şehrinde polisin şiddet içeren sert davranışlarına maruz kalan, 15 yaşındaki K.H için, “protesto mitingi” düzenlendi.

K.H adındaki ailesi Türk kökenli olan Alman vatandaşı olan gence, polisin uyguladığı şiddet çağrışımı yapan sert tavırlar, sosyal medyaya düşmesinin ardından, kısa sürede büyük tepkilere neden olmuştu.

Yaşanan bu olay ve daha önce yine polislerin göçmenlere yönelik bu türden sert tutumları, kamuoyunun gündeminde yoğun tartışmalara yol açmıştı.

En son Almanya’nın Frankfurt şehrinde benzer bir uygulamadan dolayı, 3 polise işten el çektirilmişti.

Kamu vicdanında derin yaralar açabilecek bu olay sonrası sol parti Milletvekili Deniz Çelik’in izin aldığı yasal mitinge yaklaşık binlerce kişi katıldı.

Yaşanan Kovid 19 pandemi krizi nedeniyle sınırlı sayıda kişinin katılımına izin verilen miting’te Hamburg Eyaleti Sol parti milletvekili Deniz Çelik, Didf Hamburg adına Emre Öğüt, Seebrücke inisiyatifi adına Christof Klein ve Hamburg Gençlik inisiyatifi adına Kaja birer konuşma yaptılar.

Yapılan konuşmalarda son dönemde tırmanışa geçen göçmenlere karşı polisin kullandığı orantısız güç kınanarak ırkçı saldırılar protesto edildi.

OLAYIN CEREYAN ETTİĞİ SOKAKTAKİ YAZI SİLİNDi!

15 yaşındaki K. H’ya uygulanan şiddetin cereyan ettiği sokağın duvarında yazılı olan Amerika’da, polis şiddeti sonucu ölen Georg Floy’un ölmeden önce son sözleri olan, “lütfen nefes alamıyorum” yazısının silinmesini protesto eden ve yerine, “burada 8 polis tarafından arkadaşımıza şiddet uygulandı” yazısı yazıp, oturma eylemi yapan guruba, polisin müdahale etmesi sonucu çıkan arbede sonrası yaralıların ve gözaltına alınanların olduğu bildirildi.

Ayrıca önümüzdeki hafta Hamburg Eyalet Meclisi parlamento oturumunda, 15 yaşındaki K.H’ya uygulanan polis şiddetinin gündeme alınacağı belirtildi.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.