Almanya Herne’de Tuncelili aileye polisten orantısız güç kullanımı

Almanya Herne’de Tuncelili aileye polisten orantısız güç kullanımı

ABONE OL
15:45 - 04/06/2020 15:45
Almanya Herne’de Tuncelili aileye polisten orantısız güç kullanımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinin Herne şehrinde ailevi bir ihtilaf nedeniyle yardım için eve çağrılan Alman Polisi kendilerini çağıran ve kapıda karşılayan Türkiyeli aileye gaz sıkarak, kelepçe takarak, yere yatırarak yanıt verdi.

Polis ekiplerinin baskınıyla adeta şaşkına dönen ve şiddette uğradıklarını söyleyen Tarzan Kılıç ve ablası Besser Okyay hala olayın şokunu yaşıyor

Altmışlı yıllarda Almanya’ya göç eden Tuncelili bir ailenin Almanya doğumlu oğlu olan 49 yaşındaki Elektro Tekniker Tarzan Kılıç, Herne’deki olayla ilgili olarak şunları söyledi:

” Evde kendi aramızda uzun zamandır süren bir ihtilafı kendimiz çözemeyince polisi aradık, yardım istedik. İnanılmaz bir şey yaşadık. Yardım almak isteyen insanlara daha konuşulmadan nasıl saldırılır? Polis bize saldırdı resmen. Komşumuz tarafından yukarıdan çekilen videoda da görüldüğü üzere ne ben ne de ablam bir direnç gösteriyoruz. Ablamı tartakladılar darp ettiler. Ablam başından yaralandı, zaten hasta kendisi. Bana defalarca biber gazı sıktılar. Yere yatırdılar nefessiz kalıyorum dediğim halde polisler beni hiç dinlemediler sırtıma tekmeyle vurdular. Bunun ABD’dekinden hiçbir farkı yok.”

Tarzan Kılıç karşılaştıkları bu haksızlık şiddet nedeniyle bir dayanışma forumu kurup Herne Polisine dava açacaklarını söylerken kendilerine sahip çıkan Almanya’daki Türkiyeli Milletvekilleri Berivan Aymaz ile Gökay Akbulut’a, Türkiye medyasına ve sosyal medyada yazan, destek veren tüm kurumlara ve kişilere teşekkür etti.

Almanya ne yazık ki son zamanlarda özellikle de aşırı sağcı Neonazi yeraltı örgütü NSU ‘nun seri cinayetlerinde Polis teşkilatının büyük ihmalleri nedeniyle de polis ve askerlerdeki aşırı sağcı yapılanmayı tartışıyor. Bu olaylar nedeniyle de Alman polisinin suçlu olduğu tespit edilirse Türkler, göçmenler arasında Alman güvenlik güçlerine olan güvenin zayıflayacağı ihtimali çok yüksek görünüyor.

 

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Herne

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.