Almanya Ekonomi Bakanlığına göre Çin 2027’ye kadar Tayvan’ı ilhak edecek

Almanya Ekonomi Bakanlığına göre Çin 2027’ye kadar Tayvan’ı ilhak edecek

ABONE OL
17:36 - 01/12/2022 17:36
Almanya Ekonomi Bakanlığına göre Çin 2027’ye kadar Tayvan’ı ilhak edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığının, Tayvan’ın en geç 2027’de Çin tarafından ilhak edilmesini beklediği bildirildi.

Alman basınındaki haberlerde, Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck’ın, Almanya’nın ekonomik olarak Çin stratejisini değiştirmek istediği belirtildi.

Bakanlık çalışanlarının hazırladığı 100 sayfalık raporda, Alman-Çin ilişkilerinde ekonomik bağımlılığa dikkat çekilerek, Tayvan’ın en geç 2027’de Çin tarafından ilhak edilmesinin beklendiği ifade edildi.

Raporda, Alman şirketlerinin Çin’deki yatırımları konusunda bağımlılığa işaret edilerek, bu ülkedeki yatırımları konusunda yeni raporlama gereklilikleri vurgulandı.

Haberlerde, Almanya’nın kendisini gelecekte dünyanın en büyük 2’inci ekonomisi olarak nasıl konumlandıracağı konusunda bir strateji üzerinde çalıştığı ve bu konuda bir taslak raporun hazırlandığı bildirildi.

Söz konusu stratejinin, “Çin ile ilişkiler”, “Almanya ve Avrupa Birliği’nin (AB) güçlendirilmesi” ile “ekonomik ve siyasi ortaklıklarının çeşitlendirilmesi” gibi 3 başlık altında hazırlandığı ifade edildi.

Çin, son 6 yıldır Almanya’nın en büyük ticaret ortağı olarak kayıtlara geçti.

Alman kamuoyu, son dönemde Rusya’ya enerji bağımlılığın “enerji kriziyle” sonuçlanmasının ardından Çin’e olan ekonomik bağımlılığı tartışıyor.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.