Almanya 3. Lig Takımı Münih Türkgücü’ne Hamburg’da Taraftar Desteği

Almanya 3. Lig Takımı Münih Türkgücü’ne Hamburg’da Taraftar Desteği

ABONE OL
08:57 - 22/02/2021 08:57
Almanya 3. Lig Takımı Münih Türkgücü’ne Hamburg’da Taraftar Desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türk Göçmenler tarafından 1975 yılında kurulan Münih Türkgücü geldiği VfB Lübeck deplasmanında, Hamburglu legend 1975 Fan grubu tarafından destek gördü.

VfB Lübeck deplasmanından, Almanya 3.Ligin 25.haftasında, 2:0 galip ayrılan Münih Türkgücü, maç fazlasıyla da olsa 39 puanıyla 4.sıraya tırmandı. Maçın 9. dakikasında kaptan Sercan Sararer serbest vuruşunda meşin yuvarlığı sağ üst köşeye gönderdi. 1:0. İkinci yarıda başarılı oyununu devam ettiren ve oyunda ezici üstünlüğü tamamen ele geçiren Münih Türkgücü Noel Niemann’ın, 89. dakikada attığı harika golle maçın sonucunu belirledi. 2:0.

GÜNÜLLÜ TARAFTAR DESTEĞİ

Almanya’da Türk gurbetçilerin futbol takımı Münih Türkügücü, yükseldiği Almanya 3. Liginde tüm dikkatleri üzerinde çekmeye devam ediyor.  Yaşanan Koronavirüs Kovid 19 pandemi sürecine rağmen 1975 yılında kurulan Münih Türkgücü`ne Almanya çapında destek devam ediyor.

Bu kapsamda Hamburg ve çevresinde Selçuk Şahin’in koordinesinde bir araya gelen Hamburg Legend 1975 Münih Türkgücü gönüllü taraftar grubu, takımlarını Lübeck ve Hamburg’da yalnız bırakmayarak gerekli moral desteğini verdiler. Galibiyet sonrası takımın kaldığı Hamburg’da otelin önüne gelen destek kampanyasını yürüten Selçuk Şahin ve Elvan Kantar Münih Türkgücü yardımcı hocası Alper Kayabuner, takım kaptanı Sercan Saraer, idari yönetici Max Kothny ve üye ve taraftardan sorumlu Alex Engelfried‘i tebrik ederek onlara çiçek ve baklava ikram ettiler.

Bu içten sıcak karşılama, dayanışma ve destekten dolayı çok memnun kalan idari yönetici Max Konty ve kaptan Sercan Savarer takımları adına taraftar grubuna teşekkür ettiler.

Türkgücü Münih tarih yazıyor: “Bize hiçbir yer deplasman değil”

Görüşmede basın mensuplarına takımın durumuyla ilgili bilgi veren idari yönetici Max Konty, “Üçüncü ligde oynamaktan gurur duyuyoruz. Güçlü bir ekibimiz olduğunu düşünüyorum ve bu seviyedeki bazı kulüplerin yakında karşılarına neyin çıkacağını göreceklerine inanıyorum. Bize gösterilen ilgi ve destekten son derece memnunuz. Pandemi süreci bitip ortam normalleştiğinde bize hiçbir yer deplasman olmayacaktır. Seyircili maçlara geçildiğinde her statta ev sahibi gibi oynayacağımızı düşünüyorum. Şu anda 800’ün üzerinde üyemiz var. Bu sayının hızla artacağına inanıyorum” dedi.

MÜNİH TÜRKGÜCÜ DURDURULAMIYOR

Almanya’daki yüzlerce göçmen kulüplerinden biri olan Türkgücü Münih, bunların arasında amatörlükten sıyrılıp profesyonel seviyede futbola yaklaşabilen tek takım. Münih Türkgücü art arda üç sezon bir üst kümeye yükselerek üçüncü Lig’e kadar çıktı. Almanya’da Türk gurbetçilerin futbol takımı Münih Türkügücü, bu sezon yükseldiği profesyonel ligde tüm dikkatleri üzerinde çekmeye ve emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Futbol sezonun ilk maçında, geçen sezonunun şampiyonu Bayern Münih II takımıyla berabere kalan Türkgücü, Almanya 3. Liginin iki haftasında ise sahası Münih Grünwalder Stadyumunda Almanya’nın tanınmış takımlarından 1. FC Kaiserslautern karşısında sahadan 3-0 galip ayrılmıştı.

Lübeck’de alınan 2-0’lık galibiyet sonrası maç fazlasıyla 39 puanla 4’üncülüğe yükselen takımın başarısında şüphesiz eski Türk Milli Takımın üyesi takım kaptanı Sercan Sararer’in payı büyük oldu.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.