*** Almanların %53’ü Sarrazin’in ihracına karşı

*** Almanların %53’ü Sarrazin’in ihracına karşı

ABONE OL
22:49 - 12/09/2010 22:49
*** Almanların %53’ü Sarrazin’in ihracına karşı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Almanların %53’ü Sarrazin’in ihracına karşı

Almanların çoğu, ülkede tartışmalara neden olan ve Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulundan istifa eden Thilo Sarrazin’in, Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) ihraç edilmesini istemiyor

Bild am Sonntag gazetesinde yayımlanan ankette, Almanların yüzde 53’ünün ihraç edilmesi için parti disiplin kuruluna verilen Sarrazin’in, partiden atılmasını istemediği belirtildi.

SPD seçmeninin yüzde 62’sinin Sarrazin’in ihraç edilmesinin partiye zarar vermeyeceği görüşünde olduğu, seçmenlerin yüzde 35’inin de böyle bir girişimin SPD’ye zarar vereceği görüşünde olduğu kaydedildi.

SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, gazeteye verdiği röportajda, ”Sarrazin’in SPD’den kendi isteği ile ayrılmasını umuyor musunuz” sorusuna, ”Buna hayır demeyiz, ancak daha önemlisi Sarrazin’in Almanlarda korku yaratmayı bırakması lazım” yanıtını verdi.

Sarrazin’i partiden ihraç etme sürecini durdurmayı doğru bulmadığını ifade eden Gabriel, bu konunun kamuoyu önünde tartışılması gerektiğini kaydetti.

”Siz Türk kökenli bir kadınla evlilik yaptınız. Eski eşiniz size ne öğretti” sorusu üzerine de Gabriel, ”Okuldaki bir öğretmeninin kendisine ‘neden abitür (lise bitirme sınavı) yapmak istiyorsun? Sen Türksün, zaten evleneceksin, Türkiye’ye döneceksin ve çocuk sahibi olacaksın’ dediğini bana anlattı. Bu 1950 değil, 1980’li yılların sonunda oldu. Bugün kendisi bir Alman Kültür Dairesi’nde bölüm müdürü ve Alman kültürü konusunda yetkili” diye konuştu.

Öte yandan Spiegel ve Focus dergilerinde yer alan haberlerde Sarrazin’in, görevinden istifa etmesi için Almanya Merkez Bankası ile emekli maaşı konusunda pazarlık yaptığı ve görevinden ayrıldıktan sonra 1000 euro daha fazla emekli maaşı alacağı belirtildi. Haberde, bu pazarlıkta Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Lothar Hagebölling’in arabuluculuk yaptığı ifade edildi.

Berlin Eyaleti Maliye Bakanlığı ve Rheinland-Pfalz eyaletinde müsteşarlık görevlerinde de bulunan Sarrazin’in yaklaşık 10 bin avro emekli maaşı alacağı belirtildi.

Alman Merkez Bankası Yönetim Kurulu, daha önce Cumhurbaşkanı Christian Wulff’tan Sarrazin’i görevden almasını talep etmişti. Sarrazin ise, görevden alınması durumunda hukuki yollara başvurabileceğini açıklamıştı.


(aa) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.