Almancının kurduğu Parti Almanya’da Örgütleniyor

Almancının kurduğu Parti Almanya’da Örgütleniyor

ABONE OL
16:54 - 28/08/2022 16:54
Almancının kurduğu Parti Almanya’da Örgütleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Nürnberg’de 38 sene yaşadıktan sonra Türkiye’ye giriş çıkış yapan Malatyalı iş insanı Bedri Yalçın’ın Türkiye’de kurduğu Anadolu Birliği Partisi (ABP) Almanya’nın şehirlerinde örgütlenmeye başladı.

Toplumsal huzur, güven, sevgi bağlarıyla Türkiye’nin 7 bölgesinde örgütlenerek seçime girme hakkı kazanan, kendisine kırmızı plaka ile 3 yakın 3 uzak koruma tahsis edilen ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın arkadaşımız ilhan Baba’ya şunları söyledi: Nürnberg kentinde 38 sene yaşadım. Almanya’da yabancı ve Türkiye’de Almancı olarak görüldüm. Türk-Alman dostluğunu pekiştirmek için çaba sarfettim. Nürnberg ile Antalya’nın kardeş olmasına maddi ve manevi katkı sundum.

Antalya’da Nürnberg sitesinde evler yaptırdım. Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızı sadece oy zamanlarında hatırlayan ve boş vaatler ederek yurtdışındaki vatandaşlarımızın kazandıkları paralara göz diken politikacıları görünce kızdım parti kurmaya karar verdim. Kurduğumuz Anadolu Birliği Partisi kısa zamanda Türkiye’nin yaklaşık 70’in üzerinde ilinde örgütlenmeyi başarıp önümüzdeki seçimlere katılma hakkını elde etti. Almanya’daki örgütlenmemiz ABP Eurapa ismiyle örgütlenmeye başladık. İlk yurtdışı örgütlenmesini uzun seneler yaşadığım sürekli gelip gittiğim Nürnberg’den başlattım.

ABP’nin kuruluş ilkeleri içerisinde Aile, Tarım, Eğitim, Sağlık, Demokrasi ve Hukuk Birliği, Dış Siyaset ve Göç Siyaseti ön planda olduğunu belirten Bedri Yalçın” Devlet, milletine hizmet etmekle ve vatandaşını sevmekle mükelleftir. Milletimiz rahat ve güçlü olursa devlet güçlü görünür. ABP’nin bu gücün anahtarlarından biri olacaktır” dedi.

ATATÜK VE BAYRAĞIMIZA DİL UZATANLAR TÜRK OLAMAZ

ABP’nin açılımı içerisinde Allah’ın Birliği, Akıl Birliği, Atatürk Devrimleri ve Bayrak etrafında toplanma Birliğinin yer aldığını belirten Yalçın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye’de, Atatürk’ün ilkelerine sahip çıkmak fikirlerini icra etmek, Bayrağımız ile toprak bütünlüğümüzü korumak partimizin en başta gelen ilkesidir. Atatürk’ün fikirlerini hiçe sayanlar, Atatürk’e, Bayrak’a dil uzatanlar, vatandaşına illet ve zillet diyenler Türk vatandaşı olamaz, devleti yönetemez ve milletinin rahatlığını düşünmez.

Toplumsal barışı sağlayarak halkımızın haklarını korumaya çalışmak, öz değerlerimize kaynaklarımıza sahip çıkarak refah düzeyimizi arttırmak. Korku kültürünün yerine sevgi ve güven hissetme duygusunu aşılamak insan olarak görevimizdir’’ dedi.

Hiçbir dünya liderinin söyleyemediği “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözünü söyleyen Atatürk’ün ilkelerini uygulamak, Atatürk’ün çizdiği yolda yürümek ABP’nin vazgeçilmez görevi olduğunu belirten Yalçın ‚ ‘‘Bilim ve ilimle öğrendiklerini uygulayabilecek özgüvenli yeni neslin yetişmesini, basının özüne dönüp, hür iradesiyle gerçek anlamda işini yapanların değer kazanmasını halkın güçlü toplum algısının hatırlanmasını devlet güvencesiyle sağlamak amaçlarımız arasındadır” dedi. Biz her sene 10 Kasım’da Atatürk ve Silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz adına mevlüt okutan tek partiyiz. Atatürk’ün kurduğu ülkemizde Atatürk’ün adını kullanan çok partiler var fakat partiler çok fakat bizden başka ciddi anlamda Atatürk’ün devrimlerine sahip çıkan onun eserlerini korumak için mücadele eden başka bir partiyi göremiyoruz. Atatürk’ün devrimlerini uygulayan partiyi göremez olduk. İktidara gelmiş olursak, özellikle Atatürk ve silah arkadaşlarına dil uzatanlar ile Atatürk anıtlarını saygısızlık edenlere ayrıca din altına sığınıp kendini dindar gösterip gariban vatandaşlarımızı din duyguları ile sömürenlere uygulanacak cezaların en ağır ceza olmasını isterdim dedi.

ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ MESELESİ DİN MESELESİ

Ülkemizin en önemli meselelerden birinin Din meselesi olduğunu belirten Yalçın, ülkemizi yöneten iktidar İslamiyet’in güzelliğini bir kenara bırakmış, Peygamberimizin ‘’aldatan bizden değildir’’ sözünü hiçe saymış dinin altına sığınmış kendini dindar göstermeye çalışın dini dar kişilerdir. Bu kişiler vatandaşlarımızın gözüne bakarak yalan söylemekten, vatandaşlarımızı kandırmaktan ve dinimizi kullanmaktan, boş vaatlerle siyasi tacirlik yapmaktan ve verdikleri hikâye vaazlar ile din tacirliği yapmaktadır. Ülkemizdeki ilahiyatçılar bir an önce ilahi hata geçip yalanlardan uzaklaşıp dini sömürmesinler. Lise mezunu bir imam sefer 5 vakit namaz kıldırıp 12 bin TL maaş alarak yalan vaazlar verirken, İmam dahil çocuklarımızı, gençlerimizi en iyi şekilde yetiştiren öğretmenlerimizin başarısı göz ardı edilip 7800 TL maaş veriliyor. Atatürk’ün ileriyi gören bir devlet lideri olduğu için, tarikatların insanların ilerlemesini istemeyen birer barikat olduğunu görüp kaldırarak insanlığa büyük bir hizmet daha vermiştir.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI HÜKÜMETİN ŞEBEKESİ OLMUŞ

Ülkemizde vatansever ve para sever diye iki grup oluşmuştur. Ülke yöneticileri vatanseverlikten çıkmış para sever olmuştur. Devleti yönetenlerin söylemleri Hz. Ömer ve eylemlerinde Turist Ömer gibi olmuştur. Milletimize ilet diyen Cumhurbaşkanımız üniversiteyi bitirmeyi bitirdiği söylenmesi bir kenara liseyi bile bitiremediği ortaya çıkmıştır. Bu kişiden devlet yönetilmesi nasıl beklenir. Söylemleri ve eylemleri Atatürk ilkelerini savunan, çizdiği yolda yürüyenler başarı elde eder. Hükümet tadilat içine girmiştir. Devlet Bahçeli kayyum ve Doğu Perinçek yardımcısı olarak bir şeyler yapmaya çalışmaktadır. Diyanet işleri hükümetin şebekesi olmuş durumda.

ÜLKENİN GELİŞMESİNİ DİL, DİN, IRK TARTIŞMASI AZALTIR

Devlete vergisini ödeyen her vatandaşına ayırım yapmadan en iyi hizmeti vermek zorundadır. Seçimler zamanında vatandaşına yakınlık gösteren bazı siyasetçiler, seçimler dışında hizmet verirken din, dil, ırk, mezhep ayırımı yapıyor. Bu ayırım insanlar arasında gruplaşmalara sebep veriyor. Devlet vatandaşının huzurlu rahat yaşaması için gerekeni yapmalıdır.

GENELGE İLE İNSANLARIN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ KISITLANAMAZ

Ben hükümet başkanıyım. Ben gerekirse anayasayı ihlal ederek ve hak hukuk adalet tanımadan devlet yönetirim, genelge çıkarırım insan haklarını özgürlüklerini kısıtlarım. Devletin güvenliğini sağlayan Ordu komutanlarına kendim dahil bakanlarım emir verir diyebilen tek kişi Türkiye’nin ortaokul mezunu Cumhurbaşkanından başkası olamayacağını belirten Yalçın, sorunları barışçıl yoldan çözmek için çaba harcamayan, vatandaşına illet, zillet diyebilen, insanları ötekileştiren, üreticisine, memuruna, işçisine uyguladığı ötv,kdv vergisini kaldırmak yerine ağır vergilerle cezalandıran yöneticiler görmek istemiyoruz. Biz 16 devletin temelini yapmışız fakat 16 kişi bir araya gelemeden cesetlimizin gireceği mezarımızı kazmaya devam etmekteyiz dedi.

haber.com/İlhan Baba/Nürnberg
Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.