Alman Vali Bauer‘e TİAD Türk-Alman Diyalog Ödülü

Alman Vali Bauer‘e TİAD Türk-Alman Diyalog Ödülü

ABONE OL
19:55 - 18/11/2022 19:55
Alman Vali Bauer‘e TİAD Türk-Alman Diyalog Ödülü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ödül töreninde, eski Bavyera Başbakanı Günther Beckstein’da hazır bulundu. Bauer ve Beckstein Türk-Alman dostluğunu övdüler.

14 yıl görev yapan Orta Frankonya Valisi ve 10 yıldan buyana TİAD onur üyesi olan Dr. Thomas Bauer’e Nürnberg Metropol Bölgesel Türk-Alman İşadamları Derneği bir veda resepsiyonu vererek 2022 Türk-Alman Diyalog Ödülü’nü takdim etti.

Bu vesile ile TİAD yönetimi, üyelerini, Türk ve Alman kanaat önderlerini Nürnberg’de bulunan Mevlâna restorana davet etti. Restoran işletmecileri Nesrin ve Ahmet Can misafirleri nezih bir ortamda, Türk mutfağının lezzetleri ile ağırladılar.

TİAD Türk-Alman Diyalog Ödülü

Resepsiyon ve akşam yemeğinde sunuculuğu üstlenen eski TİAD Başkanı Avukat Emre Hızlı: “30 yıllık bir maziye sahip TİAD’ın ana hedeflerinden birisi Türk ve Alman toplumu arasındaki iletişimi geliştirmek, aynı göz hizasında gerçek bir iletişim kurmak. Sevgi ve saygı çerçevesinde tüm sorunları ele alabilmek, çözüm üretebilmek. TİAD Türk-Alman Dostluk Ödülü, Türk-Alman ilişkilerine yüksek seviyede katkı sağlamış kanaat önderlerine takdim ediliyor. Eski Orta Frankonya Valisi Dr. Thomas Bauer, yerel politikadaki kariyerini büyük bir başarı ile sonlandırmıştır. 14 yıl sürdürdüğü valilik görevi süresince, her kesime, özellikle de Türk sivil toplum örgütlerine ve Türk kökenli insanlara karşı her zaman eşit mesafede durmuş, demokrat bir yaklaşım içerisinde olmuş, dinleyen ve çözüm üretmeye çalışan kişiliğiyle bütünleştirici bir tutum sergilemiştir. Bu nedenle TİAD yöneticileri ve üyeleri olarak Dr. Bauer’e teşekkürlerimizi sunarız. Kucaklayıcı ve birleştirici tavrı ile büyük beğeni toplayan Dr. Bauer’in onuruna, sadece TİAD adına değil, bölgedeki Türk ve Alman toplumunu temsil eden kişilerin katılımıyla birlikte bir veda resepsiyonu düzenledik. Bu vesileyle sayın Dr. Thomas Bauer`e, TİAD Diyalog Ödülü’nü bu akşam takdim edeceğiz.”

Başkan Ali Aydın Çok Mutlu

Başkan Ali Aydın ve eşi Dr. Nurcan Demirci-Aydın misafirler ile tek tek ilgilendiler.

TİAD Başkanı Ali Aydın: “Bu değerli ödülü çok değerli bir insana bu akşam takdim edeceğimiz için çok mutluyum. Pandemi sonrasında siz değerli misafirlerimiz bir arada görmek bizleri çok mutlu etti. Hepinize Türk-Alman ilişkilerini pekiştireceğimiz güzel bir akşam diliyorum.”

Ödül Sponsoru Ersin Uğurlu

Uzun yıllar başkanlık yapmış olan TİAD onursal başkanı Ersin Uğurlu misafirlere şu şekilde hitap etti: “Memnuniyetle bu akşam takdim edeceğimiz ödülün sponsorluğunu SEDA Reisen olarak üstlendik. Türk-Alman ilişkilerini geliştirmek şirket ve şahıs olarak ana felsefemiz. Bu önemli diyalog ödülü valimiz Dr. Thomas Bauer gerçekten hak etti. Yapıcı kimliği ile ilişkilerimize büyük katkı sağladı. Artık gezmek için bol zamanı var. Seyahat tercihleri için de iyi bir seyahat acentesi tanıyorum. “

Ödül, Eski Başbakan Beckstein Tarafından Takdim Edildi

2022 yılı ödülü Dr. Thomas Bauer’e eski ödül sahibi Bavyera Eyaleti Başbakanı Dr. Günter Beckstein tarafından takdim edildi.

Dr. Beckstein ödülü takdim etmeden, kısa ve öz bir konuşma yaptı. Kendisinin de bu akşamki ödül sahibi gibi Türk-Alman ilişkilerine büyük önem verdiğini, Türkiye’ye hayatında 48 kez gittiğini, bu vesile ile kalıcı dostluklar edindiğinin altını çizdi. TİAD’ın ayrı bir önem taşıdığını, eski günlerde “Türkler soruyor, Beckstein cevaplıyor “gibi ortak toplantılara imza attığını belirtti. Ödülün görev sonrasından verilmesi de derneğin samimiyetini ortaya koyuyor.

Beckstein, ödülü eski Vali Bauer‘e takdim ederken TİAD başkanı Ali Aydın, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Can, Seçkin Şenol, Suat Zal, eski TİAD yöneticileri ve protokol misafirleri ile hatıra fotoğrafı çekildiler.

Türk-Alman İlişkileri Benim İçin Tüm Görev Sürecinde Önemliydi

Ödül takdim edildikten sonra Dr. Thomas Bauer bir konuşma yaptı. “Aslında Türk-Alman dostluğu çok da olağan bir konu. Türk-Alman ilişkileri uzun bir tarihi geçmişe sahip. Her zaman tarihte Türkler ve Almanlar iyi geçinmiş, karşılıklı dostluklar kurmuşlardır. Alman edebiyatının üstadı Goethe ve dahi müzisyen Wolfgang Amadeus Mozart Türk esintilerinden yola çıkarak dünyaca ünlü eserler insanlığa hediye bırakmıştır. Birinci dünya savaşında iki ülke müttefikti. İkinci dünya savaşı esnasında Türkiye, Nazi Almanya’sından kaçan bilim adamlarına ev sahipliği yapmıştır, örneğin eski Berlin belediye başkanı Ernst Reuter gibi insanlara Türkiye sahip çıkmıştır. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler de çok büyük bir hacme sahip. Her ne kadar yönetimin başında olan Cumhurbaşkanı ile zaman zaman fikir ayrılıkları yaşasak da, iki ülke ilişkileri sağlam temellere dayanıyor. Asıl iki ülke arasındaki bağı Bavyera’da yaşayan 200 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oluşturuyor; eyaletimizde toplam 350 bin Türkiye kökenli insan bizim eyaletimizi gerçek anlamda zenginleştirdi. Hem ekonomik hem kültürel açıdan. Eyaletimizdeki yaşantımıza renk kattılar. Artık sizler bu eyaletin ayrılmaz bir toplumusunuz. Bu ödülü bana layık gördüğünüz için teşekkür ederim. Benim için çok kıymetli bir ödül. TİAD’ın her zaman hayatımda özel bir yeri var. “

Gerçek Dost Acı Söyler

Ödül takdim edildikten sonra TİAD’ın da üye olduğu Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu (tgmn) Başkanı Bülent Bayraktar şunları söyledi. “Sayın Dr. Thomas Bauer ile yollarımız son yıllarda konsolosluğun düzenlediği resepsiyonlarda, üye kuruluşumuz TİAD’ın değerli toplantılarında ve DİTİB’in etkinliklerinde sürekli kesişti. Çoğu zaman Bavyera hükümeti adına konuşmalar yaptı. Her yerde Türk-Alman ilişkilerini övdüğü gibi, Türkiye’deki olumsuz gidişatları samimi bir şekilde eleştirdi. Gerçek dost acı söyler. Sayın Dr. Beckstein, siz de çoğu zaman açık açık olumsuzlukları eleştirdiniz. Bu yapıcı eleştiriler bizim açımızdan çok kıymetli. Türk toplumu eleştiriyi pek sevmez. Satır aralarında veya edebiyata bürülü şekilde eleştirme alışkanlığı mevcut. Bu doğrultuda kültürlerarası çatışma çıkabiliyor. Sürekli samimi diyalog ile bu tür sorunlar da gidere biliniyor. TİAD’ın ödül alanlar için kriter listesini ivedikle inceledim; çok doğru bir şahsiyete bu akşam bu ödül verildi aşikar. Sayın Dr. Thomas Bauer, sizi canı gönülden Türk toplumu adına tebrik ederim. “

Sağlıklı Yıllar Dilerim

Nürnberg Belediyesi ve Nürnberg Zanaatkarlar Odası adına söz alan Başkan Thomas Pirner:

“Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König’in selamını sizlere iletiyorum. Kendisi bu akşam gerçekten bu değerli davette yer almak istiyordu, daha önemli toplantıya bu akşam benim katılmamı karara bağladık. Nürnberg Belediyesi ve Zanaatkarlar Odası için TİAD her zaman çok önemli ve güvenli bir partner. Bu akşam bu ödülün sayın Dr. Thomas Bauer’e verilmesi beni gerçekten çok mutlu etti. Nürnberg’in büyük efendisine bu akşam bu anlamlı ödül takdim edildi. Sayın Bauer’e sağlıklı yıllar dilerim. Sağlık bu günlerde çok önemli bir değer. “

Ödülleri Bana Takdim Etti, Bugün Sıra Onda

Nürnberg ve Fürth kentlerinden birçok ödül alan Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü Onursal Başkanı Gülseren Suzan-Menzel de Vali Bauer’e teşekkür ederek: “Birçok ödülümü siz takdim ettiniz. Bu akşam da size ödül verilmesi beni çok memnun etti. “

Eğitim Şart

Bayan Elisabeth Straeter (Nürnberg Eğitim Kampüsü/Nürnberg kütüphane müdüresi): “TİAD her zaman bizim için çok güvenilir bir partner oldu. Eğitim her zaman önemli, eğitim şart. Eğitime ve Türk-Alman dostluğuna verdiği katkılardan dolayı sayın Vali Dr. Thomas Bauer’i kutluyorum. “

Sağlık Her Zamandan Daha Fazla Önemli

Bavyera Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr. Reşit Demir: “Sayın Dr. Thomas Bauer sizi gönülden birliğimiz adına tebrik ederim. Eski başkanımız sayın Dr. Baloğlu ile iyi ilişkilerinizi biliyoruz. Sağlık her zamandan daha önemli. Önümüzdeki günlerde pandemiden sonra Sheraton otelde düzenleyeceğimiz doktor-hasta semineri herkesi bekliyoruz. “dedi.

König, Antalya’ya Gitti – Böcek, Aralık Ayında Nürnberg’e Geliyor

Nürnberg-Antalya Kardeş Şehir Derneği (in:san) Başkanı ve TİAD Denetim Kurulu üyesi Rıza Özlek de valiyi tebrik etti. “Kardeş şehir ilişkilerimiz büyükşehir belediye başkanlarının karşılıklı delegasyon gezileri ile yeni bir ivme kazandı. Kasım ayında sayın Marcus König bir delegasyon ile Antalya’daydı. Aralık ayında da sayın Muhittin Böcek Nürnberg’i ziyaret edecek. Önümüzdeki günlerde açılacak dünyaca ünlü Nürnberg Noel Pazarı’na hepinizi kardeş şehir Antalya standımıza bekliyorum. “

Uyum İçin Çifte Vatandaşlık Hakkı

Nürnberg Uyum Meclisi Başkanı İlhan Postaloğlu da valiyi ödülünden dolayı tebrik etti. “Koalisyon protokolünde bulunan çifte vatandaşlık hakkının bir an evvel hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Lütfen artık bu hak için siz de destek olun. “ dedi.

Gecenin geç vaktine kadar oturan misafirler, çay ve kahve eşliğinde sohbet ettiler, pandemi döneminden sonra bir araya gelmenin keyfini çıkardılar. Türk ve Alman davetliler dostlukları pekiştirdiler.

Kimler Katıldı?

Prof. Dr. Elmar Forster (Zanaatkarlar Odası) ve eşi, Noter Clemens Busse, Refet Avcı (tgmn/DİTİB Fürth), Yıldıray Aydın (Aydın Fırını), Ceylan Aytuğan (Yüksek Mühendis) ve eşi, Murat Baydemir (Baydemir/Hotel Bomonti), Robert Dietrich (Continentale Sigortası), Serdar Gökkuş (Siemens), Abdurrahman Gümrükcü (SPD/Uluslararası Kültür Derneği), Norbert Grund (KiB/Lions Kulübü), İbrahim Gün (iLog Lojistik), Prof. Klaus Heying (Nürnberg Teknik Üniversitesi), Dr. Tatjana Körner (CSU, Nürnberg Belediyesi Meclis Üyesi/İş kadını), Ümit Sormaz (FDP, Nürnberg Belediyesi Meclis Üyesi/İşadamı), Leupold Harald (eski Nürnberg Liman Müdürü/danışman), Mehmet Tozan (işadamı) ve eşi, Birol Seçkin ( İşadamı), Mustafa Özemek (işadamı) ve eşi, Celal Turhan (eğitimci), Hans Rasche (Mimar), Thomas Schmeisser (Datev çözüm ortağı), Heiner Schneider (eski Almanca öğretmeni, Roth), Taner Tüzün (TİAD, basın), Serdar Türen (basın) ve İlhan Baba (basın).

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.