Alman TV’si uyardı

Alman TV’si uyardı

ABONE OL
13:52 - 04/12/2020 13:52
Alman TV’si uyardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Booking.com’daki sahte teklifler Alman yolcuları üzdü.

Alman RBB Televizyonu´nun bir araştırmasına göre, Booking.com’da sahte ev konaklama teklifleri bulunabiliyor.

Dolandırıcılar, korona salgını sırasında özellikle indirimli fiyatlar ve iptal ücretleri uygulanmayacak gibi düzenlemeler ile ev arayan kişileri dolandırıyorlar. Sözleşme bir whatsApp numarası üzerinden doğrudan ev sahibi ile yapılıyor ve konaklama ücreti belirtilen hesaba önceden yatırılıyor.

RBB’nin araştırmacı gazetecileri Booking. com platformdaki bu tür teklifleri takip ederek sahte konaklama yerlerini açığa çıkardı.

Çalıntı kimliklerde kullanan dolandırıcılar, WhatsApp profillerinde Amerikan televizyon sunucusuna ait bir fotoğraf veya Danimarka’daki bir telefon numarası dahi kullanabiliyorlar.

Sadece Berlin’de, her yıl 500 kişi bu tür ilanlar ile dolandırılıyor.

Kurbanların çoğu tatil beldesinde geldiklerinde konaklamasız kalıyor.

Genelde bir kaç bin euro tutan konaklama ücreti de önceden dolandırıcıların hesabına yatırılmış olduğu için geri alınamıyor.

Berlin Eyaleti Kriminal Polis Bürosu’ndan Hubert Schuster, dolandırıcılığın derhal bildirilmesinin önemli olduğunu vurguluyor. “Böyle bir dolandırıcılığın kurbanı olduysanız hız çok önemlidir. Bu nedenle en kısa sürede şikayette bulunun” diye uyarıda bulundu.

Booking.com sorunu bildiklerini ve sahte teklifleri takip edebilecek araçları ve çalışanları olduğunu söyledi. Ancak, üç milyonun üzerinde tatil dairesi, oteli ve villası olan portal çalışanları, her reklamı tek tek kontrol edemez” denildi.

Resim: © Booking.com

TOUREXPI tarafından geçilen Alman TV’si uyardı: Booking.com’da sahte ev konaklama teklifleri bulunabilir haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Alman TV’si uyardı: Booking.com’da sahte ev konaklama teklifleri bulunabilir haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Alman TV’si uyardı: Booking.com’da sahte ev konaklama teklifleri bulunabilir haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.