Alman turizminde yıkım: Yirmi milyar Avro zarar

Alman turizminde yıkım: Yirmi milyar Avro zarar

ABONE OL
12:39 - 03/07/2020 12:39
Alman turizminde yıkım: Yirmi milyar Avro zarar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Alman Seyahat Birliği DRV başkanı Norbet Fiebig Federal Hükümetin seyahat kuponu konusunda verdiği kararı çok sert bir dil ile eleştirirken, Alman seyahat sektörünün koronavirüs krizinden dolayı içinde bulunduğu zor durumu ile ilgili çarpıcı sayılardan da dile getirdi.

Dün Almanya Federal Hükümeti seyahat kuponları için Almanya´da faaliyet gösteren tur operatörlerinden garanti primi ödemesini isteyen bir yasa değişikliği yorumlayan DRV Başkanı Norbert Fiebig, önergenin bir „1 Nisan şakası“ olduğunu söyleyerek, CDU ile SPD´den oluşan koalisyon hükümetinin Alman seyahat sektörünün karşısında bulunduğu ekonomik zorluklarını hala anlayamadıklarını ekleyerek, „Alman Federal Hükümetinin yardımları adeta bir sufleye benziyor, ilk bakışta harika görünüyor. Fakat bir daha baktığınız zaman içindeki sıcak hava kaçmaya başlıyor ve çok iyi görünen sufle sönmeye başlıyor,“ dedi.

Alman seyahat sektörünün içinde bulunduğu duruma bilgi veren Fiebig, „gerçek şudur: gönüllü seyahat kuponları tüketici tarafından kabul edilmiyor, ancak yüzde 10 ile 20 arasında bulunan bir oranla kabul görüyorlar. Oysa seyahat sektörü, toplam 6 milyar Avroluk bir geri ödeme yükümlüğ ile karşıyadır,“ dedi ve Almanya´daki seyahat acentaları, tur operatörleri ve diğer servis sağlayıcıları için verilen yardımların çok yavaşça ödendikleri, yetmedikleri ve ancak üç aylık bir süre için verildiklerine dikkati çekti.

Mart ayından beri devam eden global seyahat uyarısının toplam 160 ülke için Ağustos sonuna kadar uzatılmasından dolayı Alman seyahat endüstrisinin bu süre içerisinde toplam 20 milyar Avro cira kaybı yaşadığını da belirten Fiebig, serbest bırakılan ülkeler ile ilgili satışların yavaş yavaş hızlandığını fakat buna rağmen çok düşük bir seviyede kaldıklarını ekleyerek „hayatta kalmamız için gerekli olan gelirler yoktur“ dedi.(tourexpi.com) Resim: © DRV

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.