Alman Televizyonu ARD’ye protestolar sürüyor

Alman Televizyonu ARD’ye protestolar sürüyor

ABONE OL
22:56 - 07/12/2019 22:56
Alman Televizyonu ARD’ye protestolar sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 ARD Televizyonu kanalı yayınlamış olduğu Atatürk’ün Alevilere yönelik olarak bir katliam başlattığı ve hatta bunun için Almanya’dan zehirli gaz aldığı 1937 yılında Hitler ile işbirliği yaptığı yalanını 1. Aralık 2019 tarihinde saat 23.05’de yayınladı.

Bu haber Almanya’da yaşayan Türkler arasında adeta şok etkisi yarattı. Önümüzdeki günlerde Almanya’da Türk Sivil Toplum Örgütleri birleşerek, çok daha büyük gösterilerle protesto edileceği dile getirildi

ARD Televizyonu önünde yapılan protesto gösterileri öncesi Atatürk’e saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konuşmacılar tarafından şu şekilde dile getirildi:

Vergisini zorunlu olarak ödediğimiz Alman Devlet kanalı ARD. Bugün bütün Dünya’nın halen örnek gösterdiği ve yapmış olduğu devrimlerle Türk Milletinin gönlünde taht kurmuş gerçek bir Devlet adamı olan Mustafa Kemal Atatürk’ü kendi kirli tarihlerinde mezarı dahi olmayan ve yine tüm dünyanın lanetle kınadığı Hitler ile aynı kefeye konulmuş ve gerçeği yansıtmayan bir belge ile zehirli gaz için Alevileri öldürtmek üzere iş birliği yaptıkları iddia edilmiştir.

Alevi bir yurttaş olarak soruyorum sizlere Aleviler sadece Dersim’de mi yaşıyorlar. Atatürk’ün böyle bir niyeti olsaydı, diğer illerdeki Alevilere neden dokunmadı? Neden Alevilerin evlerinde Atatürk’ün resmi olmasa olmazımızdır. Neden Cem evlerinde Atatürk resmi bulunur? Atatürk kurmuş olduğu partinin bugünkü Genel Başkanı neden öyleyse Tuncelilidir?

Okuma yazma başarısı en yüksek neden Tunceli İlimiz olmuştur diyerek bu asılsız mesnetsiz haberlerin arkasını bırakmayacaklarını ve protestolarını sürdüreceklerini ifade ettiler.

ha-ber.com / Orhan Önaldı / Berlin 

Fotoğraflar: Mustafa Temel 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.