Alman takımında Türk antrenörün zaferi

Alman takımında Türk antrenörün zaferi

ABONE OL
15:12 - 02/02/2009 15:12
Alman takımında Türk antrenörün zaferi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
 Alman takımında Türk antrenörün zaferi
Başarılı Türk antrenör Hüseyin Dinçay, Saarland Eyaletinde güreş çevrelerince kahraman ilan edildi
Alman 1. Güreş Ligi’nde mücadele eden Köllerbach güreş takımını 2007, 2008 ve 2009 yıllarında üst üste takımlararası Almanya Şampiyonu yaparak, Alman güreş tarihine ismini altın harflerle yazdırdı.
2008 ve 2009 Almanya takımlararası Güreş Ligi Play-Off final karşılaşmasının ilk maçında güçlü kadrosuyla kendi evinde Luckenwalde’yi 23-16 farklı bir skorla geçen Köllerbach, deplasmanda Brandenburg eyaleti Luckenwalde güreş kulübü ile yaptığı karşılasmada 21-19 yenilmesine rağmen ilk karşılaşmada aldığı 7 puan farklı galibiyetle, üçüncü kez deplasmanda Luckenwalde karşısında şampiyon oldu.
Almanya Güreş Ligi Şampiyonası final karşılaşmalarında iki ezeli rakip olan Köllerbach ve Luckenwalde takımları, bugüne kadar dört kez karşı karşıya geldi. Yapılan karşılaşmalarda bir kez Luckenwalde kendi evinde Köllerbach’ı yenerek Almanya şampiyonu olurken, üç kez de Türk antrenörü Hüseyin Dinçay’ın çalıştırdığı Köllerbach, deplasmanda yaptığı üç karşılaşmada Luckenwalde’yi yenerek Almanya Şampiyonu oldu. Böylece Almanya’da üç kez üst üste takımını şampiyonluğa taşıyan tek Türk antrenör ünvanını da almış oldu.
2009 yılı güreş ligi Play-Off karşılaşmalarında mücadele eden Almanya’nın güçlü ekiplerinden, Antrenörlüğünü Hüseyin Karamanın yaptığı Aalen, Barış Bağlan’ın takımı Mainz ve Ayhan Aytemiz çalıştırdığı Konkordia Neuss, çeyrek finalde şampiyonluğa veda eden takımlar olarak elendiler.
Orhan ÖNALDI – ha-ber.com 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.