Alman politikacılardan Berlin Cemevi´ne Ziyaret

Alman politikacılardan Berlin Cemevi´ne Ziyaret

ABONE OL
23:45 - 22/09/2021 23:45
Alman politikacılardan Berlin Cemevi´ne Ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Federal Almanya`da yaklaşan seçimleri vesilesiyle çalışmalarını sürdüren parti adayları Berlin Alevi Toplumu BAT-Cemevi’ni ziyaret etti.

26 Eylül’de Almanya’da gerçekleştirilecek seçimler kapsamında çalışmalarını sürdüren SPD, Die Linke ve CDU’nun Almanya Parlamentosu, Berlin Eyalet Parlamentosu, Berlin Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis adayları BAT-Cemevini ziyaret etti.

Ziyaretlerin ilkini SPD’nin Federal parlamento adayları; Raed Saleh, Cansel Kızıltepe, Hakan Demir, Berlin Eyalet parlamentosu adayları; Sevim Aydın, Sebahat Atlı, Sinem Taşan, Berlin Belediye meclis adayları; Aydın Doğan, Andy Hehmke ve adaylara eşlik eden SPD üyesi Göç ve Uyum Dairesi Başkanı Aziz Bozkurt gerçekleştirdi.

SPD adaylarının ardından Die Linke’den; Federal Parlamento adayı Pascal Meiser, Berlin Eyalet Parlamentosu adayı Hakan Taş, Berlin Belediye başkan adayı Oliver Nöll ve Berlin Belediye Meclis adayı Elka Dangeleit ile adaylara eşlik eden Die Linke üyesi Mehtap Erol BAT-Cemevi temsilcileri ile bir araya geldi.

Die Linke’nin ardından ise CDU’nun Berlin Parlamentosu adayı Cem Erkisi ile CDU üyesi Tolga İnci bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret düzenleyen üç parti adaylarını ise BAT-Cemevi adına; BAT Başkan Dr. Yüksel Özdemir ve YK üyeleri Seyitali Dikmen, Murteza Görer, Pınar Özgül, Nazım Karataş, Enderşan Turhan, İnanç Kurulundan Musa Gönül Dede, Hülya Karaer Ana, Kadınlar Kurulundan Hikmet Aydoğan ve Gençlik Kurulundan Devrim Emre ile AABF temsilcisi Av. İbrahim Emre karşıladı.

Gerçekleştirilen ziyarette parti adayları kendilerini tanıtıp sosyo-ekonomik,kültürel, inançsal ve benzeri  alanlarda ileriye dönük gerçekleştirecekleri çalışmalara dair bilgiler paylaştı.

BAT-Cemevi temsilcileri ise; Berlin’deki Alevi toplumu ile kurumsal çalışmaların tarihine ve Alevilerin beklentilerine dair bilgiler aktardı. Ziyaretler karşılıklı fikir alış-veriş konuşmalarının ardından son buldu.

Haber ve Fotoğraflar: BAT-Cemevi Basın Ofisi/ Ulaş Yunus Tosun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.