Alman Otelciler Birliği Dehoga: ‘Ümitsizliğe kapılıyoruz’

Alman Otelciler Birliği Dehoga: ‘Ümitsizliğe kapılıyoruz’

ABONE OL
16:24 - 16/11/2020 16:24
Alman Otelciler Birliği Dehoga: ‘Ümitsizliğe kapılıyoruz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Alman hükümetini korona kısıtlamalarının uzatılması konusunda uyaran Dehoga genel müdürü Ingrid Hartges, „genel hava ümidini kaybetmiş olanların duygularını yansıtıyor“ diyerek dikkati Alman otelcilerin ümitsizliğe kapıldıklarına çekti.

Almanya´daki otelcileri ve restorancıları temsil eden “Otel ve Restoran Birliği” Dehoga, Almanya şansölyesi Merkel ile federal eyaletlerin başbakanlarının bugün bir araya gelerek Kasım başında yeniden getirilen korona kısıtlamalarının uzatılması konusunda verecekleri karardan önce, kısıtlamaların uzatılmamasını istedi.

Bu doğrultuda „Rheinische Post“ gazetesine konuşan Dehoga genel müdürü Ingrid Hartges, „daha bugünkü tarihte önümüzdeki Aralık ayı için sert kararların alınmamasını istiyoruz“ diyen Hartges, karar vermeden önce gelişmelerin nasıl bir yol açacaklarını beklemek gerektiğini ekledi.

Yeni olumsuz şartların yaratılmasından önce durumun özenli bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğıni vurgulayan Hartges, çoğu otellerin daha şimdiden üçbucuk aydan beri kapalı olduklarına dikkati çekerek, „bu arada otel ve restoranların yüzde yetmişbiri varlığını sürdürülememe tehlikesine yaklaştı. Kasım´da tüm işletmelerin altıda biri, iflasla karşı karşıya geldi bile“ dedi.

Kasım ayı için getirilen lockout için öngörülen yardımların biran önce hak sahiplerine verilmesi gerektiğine parmak basan Hartges, kapanmaların Aralık ayında da devam ettirilmesi halinde aynı yardımların Aralık ayında da verilmesini istedi ve „Kasım´a kadar yeni ümitler doğmaya başlamıştı, fakat şimdi artık ümitsizlik hakim oldu“ diye konuştu.

Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.