Alman otel ve gastronomi işletmeleri birliğinin büyük endişesi

Alman otel ve gastronomi işletmeleri birliğinin büyük endişesi

ABONE OL
11:17 - 11/01/2022 11:17
Alman otel ve gastronomi işletmeleri birliğinin büyük endişesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Alman otel ve gastronomi işletmeleri birliği DEHOGA, her iki otel ve gastronomi tesisin biri işletmesinin hayatta kalmasından daha fazla endişe duyuyor.

Alman otel ve gastronomi birliği (Dehoga) başkanı Guido Zöllick, “Aralık ayında sektörümüzdeki satışlar, kriz öncesi 2019 yılına kıyasla yarı yarıya düştü” dedi. Derneğin Aralık ayında yaptırdığı bir ankete göre, tesis sahiblerinin yüzde 56’sı şu anda işletmelerinin varlığını tehlikede görüyor.

DEHOGa, 2G veya 2G-Plus erişim düzenlemeleri, temas kısıtlamaları, mesafe, sosyal etkinlik yasakları ve engelleme süresi düzenlemelerinin yanı sıra kulüp ve diskoların kapanmasının önemli satış kayıplarından sorumlu olduğunu söylüyor. 2021 yılı ciroları 2019 kriz öncesi yılına kıyasla sadece yüzde 41’e ulaşıyor.

Zöllick, politikacılar yardım etmek ile yükümlü, birçok işletmede likidite rezervleri tükendi. Bu nedenle, politikacılardan artık tüm şirketlerin varlıklarını ve işletmelerin korunmasını sağlamak için gerekli finansal desteği almasını bekliyoruz.”  Resim: © DEHOGA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.