*** Alman milletvekilinden camiye bağış

*** Alman milletvekilinden camiye bağış

ABONE OL
16:09 - 09/04/2009 16:09
*** Alman milletvekilinden camiye bağış
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Alman milletvekilinden camiye bağış

Alman Sosyal Demokrat Partili (SPD) federal meclis üyesi Helga Kühn-Mengel, Wesseling Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Mimar Sinan Camisi’ni ziyaret ederek, kadınlara yönelik Almanca kursuna destek vermek amacıyla 220 Euro bağışta bulundu

Kühn-Mengel, 220 Euro tutarındaki bağışın, SPD’li federal meclis üyesi Lale Akgün’ün Wesseling Rhein Hotel’de düzenlediği ”kitap okuma” etkinliğinden elde edilen giriş ücreti olduğunu belirtti.

Alman milletvekili camiye yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, ”Çok güzel bir cami. Burada kadınlara yönelik Almanca kursu verilmesi de uyuma katkı sağlıyor” dedi.

Kühn-Mengel’e teşekkür eden cami derneği Başkanı Vedat Dural, bu paranın camilerinde faaliyet gösteren kadın kollarına verileceğini söyledi.

Dural ve derneğin yönetim kurulu üyeleri tarafından daha sonra Alman milletvekiline ve kendisine eşlik eden Wesseling SPD il teşkilatı Başkanı Erwin Esser, belediye başkanı adayı Sabine Geyr ve Wesseling Belediye Meclisi Üyesi Ute Meiers’e caminin çeşitli bölümleri gezdirildi.

(A.A) Cüneyt KARADAĞ  

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.