Alman Hükümeti ve Hessen Eyalet Hükümeti Condor´u kurtardı

Alman Hükümeti ve Hessen Eyalet Hükümeti Condor´u kurtardı

ABONE OL
23:26 - 25/09/2019 23:26
Alman Hükümeti ve Hessen Eyalet Hükümeti Condor´u kurtardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Karlı çalışan Alman havayolları şirketi Condor, çatısı altında bulunduğu Thomas Cook plc´nin iflasından dolayı Alman devletinden kısa vadeli kredi talebinde bulunmuştu.

APA haber ajansı tarafından yayınlanan habere göre tatil havayolları şirketi Condor, Alman Federal Hükümeti´nden ve şirketin merkezinin bulunduğu Hessen Eyaleti´nin Hükümeti´nden altı aylık ve 380 milyon Euro tutarında bir kredi alacak.

Ne var ki, kredinin kesin olarak verilmesi Avrupa Komisyonu´nun onayına bağlı olacak. Ancak bu onay geldikten sonra KfW Bankası tarafından 380 milyon Euro Condor´a aktarılacak. Bu kararın ne zaman Brüksel´den geleceği henüz bilinmiyor.

İngiltere´deki Thomas Cook plc´nin iflası ile ilgili kendisine yöneltilebilecek finansal taleplerden kurtulabilmek için Thomas Cook Grubu´dan ayrılma yollarını araştıran Condor Flugdienst GmbH, bu doğrultuda bir „iflastan korunma başvurusunda“ bulunacak.

Bu adım, Condor´a göre hem kendi müşterisi için, hem de şirket için en uygun adım ve Almanya´da toplam 4,900 eleman istihdam eden Condor Flugdienst GmbH´nın geleceğini en iyi koruyacak önlemdir.

Karlı bir şekilde çalışan Condor´un krediye muhtaç kalmanın nedenleri ile konuşan genel müdürü Ralf Teckentrup „mevsimsel olarak satışlarımızın geleneksel olarak azaldığı kış dönemi için bir tarafa koyduğumuz kaynaklar iflas eden ana şirketimiz Thomas Cook tarafından kullanıldığı için bu kışı atlatabilmek için bu krediye ihtiyacımız var. Kredinin verilmesi geleceğimizi sağlamak için çok önemli bir adım olacak“ dedi.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.