*** Alman gazetesi, Ceylan Yıldırım’ı tanıttı

*** Alman gazetesi, Ceylan Yıldırım’ı tanıttı

ABONE OL
18:38 - 09/07/2009 18:38
*** Alman gazetesi, Ceylan Yıldırım’ı tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 


 

Alman gazetesi, Ceylan Yıldırım’ı tanıttı

Berliner Morgenpost gazetesi, Berlin’deki sanatsal faaliyetle ilgili olarak hazırladığı bir yazı dizisi çerçevesinde, Berlin’de bir film şirketinde yapımcı olarak çalışan Ceylan Yıldırım’ı tanıttı

Ceylan Yıldırım’ın, 2006 yılında planladığı ve çocuklara yönelik 13 bölümlük polisiye dizi çalışması yaptığı bildirildi.

Dizinin yapımcısı olarak Yıldırım’ın türlü görevler üstlendiği ve çekimlerin planlamasından da sorumlu olduğu kaydedildi.

Berlin Spandau’da büyüdüğünü anlatan Yıldırım, okuldan eve geldikten sonra televizyon izlemeyi sevdiğini, özellikle Amerikan dizilerinden dolayı filmlere ilgisinin arttığını söyledi.

Berlin’de Türk tiyatrosu olan ”Tiyatrom’da” da bir dönem sahneye çıktığını belirten Yıldırım, bu dönemin kendisi için öğretici olduğunu bildirdi.

Berlin Hür Üniversitesi’nde film ve televizyon eğitimi aldığı sırada bir şirkete başvuran Yıldırım, bir çocuk filmi için asistan olarak çalıştığını ve daha sonra aynı şirkette kendisine yapımcı olarak çalışması için öneride bulunulduğunu anlattı.

Üniversitedeki eğitimini yarıda bırakan ve bunun yerine Köln Film Okulu’na kaydını yaptıran Yıldırım, ”Bu fırsatı değerlendirmem gerekiyordu. Annem ve babam memnun değildi, ancak bu benim verdiğim en önemli karardı” dedi.

Yıldırım’ın, bir sinema film yapma düşüncesinin olduğu da belirtildi.

(A.A) Erbil BAŞAY

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.