Allah ile aldatmak

Allah ile aldatmak

ABONE OL
19:51 - 02/05/2019 19:51
Allah ile aldatmak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ZEKLATINIZI BİZ HESAPLAYALIM …

Müslüman halk asırlardır aldatılıyor, hem de Allah ile aldatılıyor. Bir kulunun diğer bir kulu tarafından, Kendisi ile aldatılması O’nun zoruna gidiyor. Ve tavrını koyuyor, yapmayın, etmeyin, yazıktır, günahtır diye paralanıyor, yırtınıyor, çırpınıyor. Aklınızı çalıştırın ve üstün olmak istiyorsanız takvayı seçin, üstünlüğü parada, malda-mülkte aramayın diyor. Allah ile aldatmayın diyor. Dinleyen yok. Fatır suresindeki ayetler onun bu çırpınışının çarpıcı örneklerini gözlerimizin önüne seriyor:

„Ey insanlar! Allah’ın verdiği söz bütünüyle gerçektir; dünya hayatı sizi aldatmasın. Sakın o çok aldatan şeytan da sizi Allah ile aldatmasın.

Şeytan size düşmandır; onu düşman bilin. O, taraftarlarını sadece alevli bir ateşin arkadaşı olmaya çağırır.

Görmezlikten gelenlere ağır bir azap vardır. İnanan ve iyi işler yapanların alacakları da bağışlanma ve büyük bir ücrettir.

O ücreti, kötü davranışları kendine süslü gösterildiği için güzel gören kimse mi alacak? Allah sapıklığı tercih edeni saptırır, hidayeti tercih edeni de yola getirir. Onlar yüzünden içini parçalayarak kendini harap etme; onların ne yaptığını Allah bilir. “ (Fatır 5-8)

Ramazan yaklaştı. Müslümanların kalpleri elbette yumuşayacak, sadakalar, fitreler, fidyeler verilecek. Bin ayın sultanıdır gelen. Verilen her sadaka katlanarak infak eden Müslümanın hanesine yazılacak. Böyle bir fırsatı kimse kaçırmak istemez.

Müslümanların bu yumuşak karnını iyi bilen simsarlar da boş durmuyor elbet. Fırsatı nasıl olurda kâra dönüştürüyoruz diye hesap yapıyorlar. Kimisi Afrikalı insanların o hüzün dolu fotoğraflarını afişlerinde kullanıyorlar, kimileri kumanya dağıtıyor, kimisi duygu sömürüsüne uygun vaazlar yapıyor. Kimisi Prof. Dr. ünvanlı akademisyenlerden faydalanıyor. Kimisi de sosyal medyaya ilan vererek zekatlarınızı biz hesaplıyoruz diye bir hoca efendiyi kullanıyor. O da kullanmaya müsaid ki, isminin o ilanda yer almasından rahatsız olmuyor. Bu kişi bir zamanlar Din Hizmetleri Ataşesi olarak Berlin Büyükelçiliği’nde hizmet de etmiş. Sonra memurluktan ayrılarak Mili Görüş teşkilatlarında hizmet etmiş, sonra oradan da ayrılarak bir Kur’ân okulu kurmuş. Şimdilerde yine de Millî Görüş’te hizmet ediyor olmalı ki; zekatını hesaplattırmak isteyenler ona müracaat edecekmiş. Telefon numarası da vermiş. Mehmet Erol’dan bahsediyorum. Aynı zamanda Millî Görüşün fetva kurulunda da zaman zaman görev yaparmış.

Ben fazla yorum yapmayacağım. Sosyal medyadaki o ilanı sizlerle paylaşarak yorumu sizlere bırakacağım. Allah ile aldatmak nasıl oluyormuş değerlendirmeyi siz yapın, başımıza taş yağacak.
“Ey Rabbimiz, içimizdeki beyinsizler yüzünden bizi helak etme. “(Araf suresi/155)

ha-ber.com/Rüştü Kam

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.