*** “Alevilik okullarda öğretilmeli”

*** “Alevilik okullarda öğretilmeli”

ABONE OL
00:04 - 16/06/2019 00:04
*** “Alevilik okullarda öğretilmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"Alevilik okullarda öğretilmeli"

Hamburg Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve eyaletin Eğitim Bakanı Christa Goetsch, Aleviliğin ayrı bir din dersi olarak okullarda okutulması gerektiğini söyledi

Muharrem ayı dolayısıyla Hamburg Alevi Toplumu tarafından verilen bir iftar yemeğinde konuşan Goetsch, ”Alevilik de din dersi olarak okullarda öğretilmeli. Bu konuda Almanya’da eğitim almış göçmen kökenli eğitimcilere de ihtiyaç duyulmaktadır. Okullarda ayrı bir din dersi olarak verilmesi konusunda gerekli çalışmalar sonuçlanmak üzere” dedi.
    

goetsch-ale-ders-ols-b.jpg

Almanya’da Hristiyan ve Yahudilerle olduğu gibi Alevi toplumuyla da, hukuki açıdan bir dini toplum olarak kabul görmesi için ”devlet sözleşmesi” imzalanması konusunda çalışmaların sürdüğünü de ifade eden Goetsch, ”Alevi toplumuyla birlikte çalışmaya hazırız. Devlet ile Aleviler arasında sözleşmenin imzalanması dinler arası diyalog açısından büyük önem taşımaktadır. Bu aynı zamanda dinler arası diyaloğun da temelini oluşturmaktadır” diye konuştu.
    

Hamburg Alevi Toplumu tarafından verilen iftar yemeğine, Hamburg Alevi Toplumu Başkanı Cengiz Orhan, yönetim kurulu üyeleri, Yeşil Alternatif Liste (GAL) adlı partiden Eimsbüttel ilçesi Belediye Meclisi üyesi Gülnur Can, GAL Altona Belediye Meclisi üyesi Filiz Demirel, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Genel Sekreteri Ali Ertan Toprak ve çok sayıda davetli katıldı.  (A.A)

goetsch-ale-ders-ols-z.jpg

 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.