ALEVÎLER YOLUNA SAHİP ÇIKTI!

ABONE OL
11:26 - 23/10/2020 11:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Tabelalarında Alevî yazan 6 örgütün Hacıbektaş Belediyesi’ne yönelik şantajları boşa çıktı ve Alevî toplumu yoluna sahip çıkarak etkinlikleri terk etmedi.

Her yıl Hacıbektaş Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Hacı Bektaş Velî Anma Etkinlikleri’nde bu yıl Barış ve Dostluk Ödülü’nün Hızır Avusturya kurumuna verilişini protesto eden örgütler bir basın açıklaması yayınlayarak, ilçeyi terk ettiler.

Hızır Avusturya, Avrupa’da Alisiz Alevicilik propagandası yapan AABK’nın üyesi olmadığı için hedef alınan, Alevi geleneklerine uygun olarak yardımlaşmayı örgütleyen, bağımsız bir kurum.

Ödül’ün Hızır Avusturya’ya verileceği açıklandığında, başta AABK başkanı Hüseyin Mat olmak üzere, durumu engellemeye çabaladılar. Bunu başaramayınca da, tabelasında Alevî yazan sözde örgütleri devreye sokarak, etkinlikleri sabote ederek, Alevileri ilçeden ayrılmaya yönlendirecekleri şeklinde Hacıbektaş Belediyesi’ne şantaj yapma yoluna baş vurdular.

Şantajla Alevîlik nasıl bağdaşıyor, entrika ile Hünkâr’ın makamında nasıl dayatma yapılabiliyor, bunun değerlendirmesini vicdanı, aklı ve kalbi siratel mustakim için çarpan Alevîlere bırakıyorum.

Ancak, daha da önemlisi; Alevîler yoluna sahip çıkarak ilçeyi terk etmedi ve bu sözde örgütlerin yönlendirmesiyle hareket etmeyeceklerini göstererek, hem kerameti kendilerinden menkul örgüt başkanlarına ve hem de Alisiz Alevilik propagandası yaparak Aleviler arasına nifak sokan AABK’ya ibretlik bir ders vermiş oldular.

İşte, kendilerini dev aynasında gören ama Alevî toplumunda itibarları eksi seviyede gezinen tabelasında Alevî yazan örgütler:

1- ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU

2- ALEVİ DERNEKLERİ FEDERASYONU

3- ALEVİ VAKIFLAR FEDERASYONU

4- HACI BEKTAŞ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI

5- ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ

6- PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEKLERİ

 

Gerçeğin demine Hû!

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.