Alanya Uluslararası Patika Koşusu 3 Nisan’da gerçekleşecek

Alanya Uluslararası Patika Koşusu 3 Nisan’da gerçekleşecek

ABONE OL
23:17 - 11/03/2021 23:17
Alanya Uluslararası Patika Koşusu 3 Nisan’da gerçekleşecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sponsorluğunu Merrell Türkiye’nin yaptığı Alanya ve Antalya’nın turizm ve spor etkinliklerinin tanıtımına katkı koyan Alanya Uluslararası Patika Koşusu (Merrell Alanya Ultra Trail) 3 Nisan 2021 tarihinde koşulacak.

Bu yıl ‘’Yörüklerin İzinde Torosların Zirvesinde’ temasıyla gerçekleştirilecek Merrell Alanya Ultra Trail 2021 tanıtım toplantısı Alanya’da yapıldı. Toplantıya Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur’un da katıldığı toplantıda, koşunun 4 farklı kulvarda gerçekleştirileceği belirtildi.

Avrupa’dan 20’ye yakın ülkeden bine yakın sporcunun katılması beklenen Uluslararası Patika Koşusunda sporcular 76 kilometre mesafeli Merrell Alanya Ultra Trail, 48 kilometre mesafeli Taurus Mountain Marathon, 28 kilometre mesafeli Keykubat Mountain Run ve 17 kilometre mesafeli Alaiye Short Trail etaplarında mücadele edecek.

Yarışlara dünyaca ünlü Vanessa Gebhardt, Denisa Dragomir, Lina El Kott, Sanna El Kott, Hector Haines, Oihana Azkorbebeitia ve Georgia Tindley gibi elit atletlerin de yarışacağı bildirildi.

Alanya ilçe yöneticileri etkinliğe her türlü desteği vereceklerini belirtirken, pandemi sürecinde Alanya’nın alınan sağlık ve güvenlik önlemleriyle sportif etkinliklerin yapılabileceğini göstermek istediklerini söylediler.

Argeus Travel & Events Sahibi Aydın Ayhan Güney, Merrel Alanya Ultra Trail’in bu yıl “Sea, Sun, Run” (Deniz, Güneş, Koşu) konseptiyle gerçekleştirileceğini belirtti. Güney, şunları kaydetti.

‘’Merrell Alanya Ultra Trail’i düzenlemekten dolayı çok mutluyuz. Üstelik bu yıl patika koşusu ve yol koşusu dünyasının en önemli oyuncularından Merrell’ın desteğiyle sahada olacağız. Şu ana kadar katılımcısı sayısından da çok memnunuz. Covid-19 salgını döneminde organizasyonlarımızı gerçekleştirmeye devam ediyoruz ve normalleşme kuralları doğrultusunda yüzlerce katılımcı yarışta yer alacak. Kayıtlar 19 Mart 2021 Cuma gününe kadar devam edecek.’’

Yarış sponsoru Merrell Türkiye ve Olgar Genel Müdürü Barış Andırınlı da Merrell olarak 40. Kuruluş yılını kutladıklarını söyledi. Andırınlı, şunları kaydetti.

‘’Merrell, dünya genelinde günlük hayatta, outdoor aktivitelerde ve sportif faaliyetlerde ekstra konfor isteyenlerin markası. Aynı zamanda ultra trail koşucularının da en çok tercih ettiği markalar arasında yer alıyor. 2021 yılını, markamız için patika koşusu yılı olarak görüyoruz. Bu branşı büyütmek için çok önemli çalışmalar gerçekleştireceğiz. Alanya Ultra Trail, markamız için bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduğumuz bir organizasyon. Patika koşusu alanında 40 yıla varan uzmanlığımız ile ilk kez isim sponsoru olduğumuz yarışa değer katacağız.’’

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.