Alanya turizminde ‘sert düşüş’

Alanya turizminde ‘sert düşüş’

ABONE OL
14:46 - 11/08/2021 14:46
Alanya turizminde ‘sert düşüş’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Pandemiden ağır yara alan turizm sektörü, Alanya ve ülkenin çeşitli bölgelerinde yaşanan yangınlardan bir darbe daha yedi.

Türkiye genelinde 28 Temmuz’da başlayan orman yangınları turizm sektöründe kayıplara yol açtı. On binlerce hektarlık alana yayılan yangınlar doğa ile birlikte gelirleri turizme dayalı olan Alanya ekonomisini de zora soktu. Alanya turizm sektörü temsilcileri, yangınların turizm sektörüne yansıması ile ilgili Yeni Alanya’ya değerlendirmede bulundu.

‘YANGINLAR YURTDIŞINDA GENİŞ YANKI BULDU’

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Turizm ve Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, Manavgat ve Side bölgesinde otel değişikliği talep eden çok sayıda tatilci olduğunu ancak Alanya bölgesinde kayda değer bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi. Yangınların yurt dışında geniş yankı bulduğunu belirten Dahaoğlu, “Manavgat ve Gündoğmuş’ta 28 Temmuzda başlayan orman yangınları, 10. gününde kontrol altına alınabildi. Cumartesi yağan sağanak yağışla birlikte soğutma çalışmaları da doğal yoldan yapılmış oldu. Sadece Akdeniz Bölgesi değil Ege Bölgesi’nde de hala kontrol altına alınamamış yangınlar var. Binlerce canlının ölümüne sebep olan, Türkiye’de meydana gelmiş en büyük alanlı orman yangını tüm yurtta ve yurtdışında büyük üzüntüye yol açtı. Pandemi sebebiyle zor durumda olan turizmciler son bir umutla sezona girdi ancak covid vakalarının tekrar yükselişe geçmesi ve orman yangınları sebebiyle tatilcilerde oluşan gerginlik can sıkıcı oldu. Manavgat ve Side bölgesinde otel değişikliği talep eden çok sayıda tatilci oldu. Ege bölgesinde çoğu tesis boşaltıldı. Alanya bölgesinde ise kayda değer bir sıkıntı yaşanmadı. Tabi ki yurt dışında geniş yankı buldu, tüm operatörler ve tatil yapmak isteyenler tarafından tedirginlikle ve titizlikle takip edildi. Kafalarda soru işareti yarattı. Ancak Alanya’da, yangınların yerleşim bölgelerine ve otellere yakın olmaması sebebiyle tatilciler, tatillerine devam etti, rezervasyon iptali yaşanmadı. Rezervasyonların genelinde bir düşüş var; ancak sebepleri Mısır’a uçuş yasaklarının kalkması, Rus Tur Operatörlerinin uçak kapasitelerini düşürmesi ve covid 19 vaka sayılarının Türkiye’de artışa geçmesi olarak sayılabilir. Neyse ki yangınların yüzde 90’ı kontrol altına alındı. Bizleri derin üzüntüye boğan yangınların bir daha yaşanmamasını, covid-19 vaka sayılarının da düşmeye başlamasını diliyorum” dedi. (Kaynak: Yeni Alanya)

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.