*** Akraba evliliği ”Der Spiegel”e konu oldu

*** Akraba evliliği ”Der Spiegel”e konu oldu

ABONE OL
21:38 - 31/08/2009 21:38
*** Akraba evliliği ”Der Spiegel”e konu oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Akraba evliliği ”Der Spiegel”e konu oldu

Almanya’nın önde gelen siyasi dergilerinden "Der Spiegel", Duisburg kentinde yaşayan Türk kökenli sosyal bilimci Yasemin Yadigaroğlu’nun akraba evliliklerine karşı sürdürdüğü mücadeleye yer verdi

Dergide "Bozuk Kan" başlığıyla yayımlanan yazıda, Yadigaroğlu’nun çeşitli çalışmalarıyla, çocukların sakat doğması olasılığının çok yüksek olduğu gerekçesiyle göçmenler arasındaki akraba evliliklerini önlemeye çalıştığı belirtildi.

Amcasının iki çocuğunun da akraba evliliğinden dolayı sakat olduğunu ve akraba evliliklerini hiçbir zaman anlayamadığını söyleyen Yadigaroğlu’nun, bu konuda Türk ve diğer göçmen ailelerle konuştuğu, akraba evliliğinin tehlikeleri hakkında hazırlanan broşürler dağıttığı ifade edildi.

Yadigaroğlu, bu konunun sadece Türkler arasında değil, Almanlar arasında da tabu olduğunu, bu evliliklerin tehlikeleri konusunda daha fazla tartışılması gerektiğini kaydetti.

Haberde, Türkiye’deki evliliklerin yüzde 20 ila 30’unun, Orta Doğu’daki bazı ülkelerde de yüzde 80’inin akraba evliliği olduğu, Berlin’de de kayıtlı 500 akraba evliliğinde 35 çocuğun sakat doğduğu bildirildi.


(A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.