AKP’li Vekilden İyi Parti’li Vekile Yumruk

AKP’li Vekilden İyi Parti’li Vekile Yumruk

ABONE OL
22:01 - 06/12/2022 22:01
AKP’li Vekilden İyi Parti’li Vekile Yumruk
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dün gergin başlayan bütçe görüşmelerinde bugün kavga çıktı. TBMM Genel Kurulu’nda TBMM, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Adalet Bakanlığı, Yargıtay, Danıştay ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçeleri görüşülürken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan arasında yaşanan ağız dalaşının bittiği anda kürsünün önü karıştı. Bu sırada AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık, İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e yumruk attı.

Meclis revirindeki müdahalede kalbinde ritim bozukluğu saptanan Örs, hastaneye kaldırıldı. Kontrol amaçlı olarak yoğun bakımda tutulan İyi Parti Trabzon milletvekilinin, sağlığının iyiye gittiği belirtiliyor.

Özür dilemeyen Zafer Işık’a iki birleşim katılmama cezası

Saldırı sonrası Bursa milletvekili Zafer Işık özür dilemeyeceğini söyledi.
Diken adlı internet sitesinden Bilal Çelik’e konuşan Işık, “Genel kurulda zaman böyle şeyler olur. Yere düşerken yaralanmış olabilir. Grubumuz gerekli görürse açıklama yapar” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’a, İYİ Partili Hüseyin Örs’e TBMM İçtüzük gereği fiziksel şiddet uyguladığı gerekçesiyle Genel Kurul’a iki birleşim katılmama cezası verilirken TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’na “geçmiş olsun” telefonu açtı.

İyi Parti Zafer Işık hakkında “adam öldürmeye tam teşebbüs”ten suç duyurusunda bulunacak

Ancak ne Şentop’un telefonu ne de AKP Meclis Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın hastane ziyaretinde “Burada her türlü ağız dalaşı olabilir ama sonunda fiziki bir şey olmaması gerekir.Biz tekrar Hüseyin Bey’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hamdolsun durumu iyiymiş” şeklindeki sözleri İyi Parti’nin tepkisini dindirebildi.

Halk TV canlı yayınına katılan İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, “Hem TBBM doktorları hem de Güven Hastanesi doktorları gerekli raporları resmi mercilere bildirdiler. Biz de Hüseyin Örs kendisine geldikten sonra kendisinden de vekaletnamesini alıp adam öldürmeye tam teşebbüsten suç duyurusunda bulunacağız. Sayın Örs, ‘arkadaşlar sakin olun’ diyerek taraflar arasına girmeye çalışıyor. Bu şahıs koşarak geliyor. TBMM’de en uçtan arka taraftan hedef olarak gözettiği Hüseyin Örs’ün kafasını darp etmesi suretiyle kalp pilinde düzensizlik söz konusu oluyor” dedi.

Akşener: “Hiçbir ahlaksız yumruk bizi hakkın ve hakikatin yolundan ayıramayacak”

Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ü hastanede ziyaret eden İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, saldırıyı şiddetle kınadı.

İyi Parti lideri, “Şükürler olsun durumu iyi. Gazi Meclisimizde millet iradesine ve partimize yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyorum. Hiçbir ahlaksız yumruk bizi hakkın ve hakikatin yolundan ayıramayacak” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve CHP TBMM Grup Başkan Vekili Engin Altay da Hüseyin Örs’ü hastanede ziyaret etti.

VOA tarafından geçilen AKP’li Vekilden İyi Parti’li Vekile Yumruk haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. AKP’li Vekilden İyi Parti’li Vekile Yumruk haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan AKP’li Vekilden İyi Parti’li Vekile Yumruk haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.