AKP VE EVRİM

ABONE OL
11:43 - 23/10/2020 11:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dini bakış açısı ile düşünmeden konuşan bir insan için evrim yoktur. Tümcenin tezadını söylersek, akla gelen, düşünce oluşturan her şey evrim geçirir.

Dincilik yapanların ısrarla beyin yıkama yoluyla önce insanların akıllarının evrimleşmesini sonra da nesnelerin değişim geçiremeyeceğini olabildiğince engellemeye çalışırlar ki, işleri yolunda gitsin. (Okullarda ki gericileşen eğitim modelinin temelini de bu dinci bakış için oluşturuyorlar.)

RT Erdoğan’ın sık kullandığı bir deyim var: Şeriatın kestiği parmak acımaz.’’

YSK’nın 31 Mart yerel seçimlerinin İstanbul sonuçları üzerine başlattığı incelemeler sırasında, Erdoğan, YSK’nın verilecek kararları şeriat hukukuna atıfla uyacaklarını ifade etmişti. YSK’nın hangi kararı nasıl verdiğini hep birlikte gördük.

(Erdoğan bir Yargı toplantısında yine Şeriat hukuku üzerine: Şeriatın kestiği parmak acımaz, şeriata yani hukuka bağlılığımızı ne kadar güçlü tutarsak, geleceğe o derece güvenle bakabiliriz.’’ dedi.)

Sorsanız neden şeriat sözcüğünü kullanıyorsunuz? Hukuk anlamı taşıdığından diyecekler. Oysa Şeriat İslam hukuku demek, akla dayalı evrensel hukukla ilgisi yok. Evrensel hukuk laik özellik taşır, şeriata veya herhangi bir dine dayalı kural ve yasalar değildir.

Neyse konuyu fazla dağıtmadan asıl sorunumuza dönelim:

AKP iktidarda bulunduğu 17 yılda çok evrim geçirdi.

Dini temellere dayalı söylemlerle iktidara oturdu. Geldiği noktada her şey su yüzüne çıktı, inandırdığı halka hangi dini temeller olduğu konusunu tutturamadı. Tutmaz da!

Çünkü; dini kuralların somut bir dayanağı sağlanamadığından, sonradan sistem, yaratıcının kendi hukukuna dönüşüyor. AKP iktidarı da kendi hukukunu oluşturdu, devam ettirmeye çalışıyor (AKP kendi dinini dayatmaya çalışan proselitist bir durumda.). İslam ülkelerinde de şeriat iktidarlarının durumu böyle değil mi?

Kendi dinini oluşturan AKP hukukunun içinde yalan, iftira, karalama, gericilik olmak üzere her türlü yozlaşma var. Bu yozlaşma toplumda ahlaksız davranışları, tecavüzleri, kadın düşmanlığını inanılmaz boyutlara ulaştırdı.

Bu şartlar altında İstanbul Belediye Başkanlığı seçimleri, AKP’nin hukuku sayesinde yenileniyor ve yarattığı kendi şeriatının gölgesinde Türkiye’yi daha ne kadar yormaya devam edebilir?

Ekrem İmamoğlu, AKP’nin fiilen bitmiş iktidarına karşı birleştirici bir güç olmuştur, umutları yeşertmiştir.

Ümit ederiz ki Ekrem İmamoğlu, Türkiye’nin çağdaşlık yoluna girmesine yol açacak halk iradesinin sesi olsun.

Zekeriye Uçar

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.