*** ”Akılcı bir uyum politikası yapılmalı”

*** ”Akılcı bir uyum politikası yapılmalı”

ABONE OL
21:28 - 02/08/2009 21:28
*** ”Akılcı bir uyum politikası yapılmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Akılcı bir uyum politikası yapılmalı”

Almanya’da Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Aile ve Uyum Bakanı Armin Laschet, yurt dışına giden kalifiye Almanların yanı sıra Almanya’da çok iyi eğitim alan Türk gençlerinin Türkiye’ye dönmelerinin sorunlarını artırdığını söyledi.

Laschet, ”Frankfurter Allgemeine Zeitung” gazetesine yaptığı açıklamada, ”Mühendis, doktor ve uzman işçi olarak ABD’ye ya da Skandinavya’ya giden kalifiye Almanlar var. Burada çok iyi eğitim gören Türklerin ülkelerine dönmeleri de sorunlarımızı artırıyor. Burada kalmak isteyenlere yönelik teşviklerimizi artırmalıyız, çünkü Almanya’nın acilen vasıflı nesillere ihtiyacı var. Bu, akılcı bir uyum politikasının asli görevidir” şeklinde konuştu.

Kriz dönemlerinde bile, krizlerin rahatlıkla aşılabilmesi için vasıflı insanlara ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Laschet, Almanya’nın, vasıflı yabancılardan talep ettiği şartların çok fazla olduğunu ve bu şartların düzeltilmesi gerektiğini kaydetti. Laschet, Almanya’nın vasıflı insanların ülkeye gelmesi ve ülkede tutulması için çok az çaba harcadığını belirtti.

Laschet, Almanya’nın bir göç ülkesi olmadığı şeklindeki görüşlerin geçmişte kaldığını, Almanya’nın gelecek yıllarda da kalkınmasını sürdürebilmesi için göç ülkesi olduğunu kabullenmesi ve geleceği en iyi şekilde şekillendirebilmesi için ülkedeki göçmen kökenli gençlerin potansiyellerinden de faydalanması gerektiğini kaydetti.

Etnik kökenlerine bakılmadan herkese yükselebilmesi için eşit fırsat tanınması gerektiğini ifade eden Laschet, acilen göç, uyum ve meslek hayatında yükselme şanslarını ön plana çıkartan bir inisiyatife ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.


(A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.