Akdeniz Üniversitesi aşı ve ilaçta marka yaratmak istiyor

Akdeniz Üniversitesi aşı ve ilaçta marka yaratmak istiyor

ABONE OL
22:56 - 12/09/2020 22:56
Akdeniz Üniversitesi aşı ve ilaçta marka yaratmak istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Özlenen Özkan,  üniversitede işi ehline vererek, liyakatı öne çıkararak araştırmalarda aşı ve ilaçta marka yaratmak istediklerini bildirdi.

Geçen ay Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Akdeniz Üniversitesi rektörlüğüne atanan, organ nakilleriyle de dünyaca tanınan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Rektör Özkan, Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden biri olan Akdeniz Üniversitesi’nin yaklaşık 68 bin öğrencisi, çok sayıda akademik ve idari personeli ile köklü ve büyük bir üniversite olduğunu kaydeden ve çalışmalarında liyakata önem vereceğine dikkat çeken Rektör Özlenen, şöyle konuştu.

‘’Üniversitede gerek öğrencileri ve personeli gerekse sağlık hizmeti alan vatandaşları korumak adına tüm tedbirleri en üst düzeyde tutmaya çalıştıklarını anlatan Özkan, ‘’Öğrencilerin sağlığı her şeyden önemli. YÖK, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyelerine uygun olarak 2020-2021 akademik yılı güz döneminde eğitimin büyük ölçüde uzaktan sürdürülmesinin herkesin sağlığının korunması bakımından gerekli.’’

Ses getirecek projeler

Akdeniz Üniversitesi’ni yeni başarılara imza atarak daha da ileriye taşımak istediğini anlatan Özkan, şöyle devam etti.

‘’Bunun için pek çok projemiz var. İlk etapta çalışmalara sağlık ve tarım alanında başlayacağız. Özellikle pandeminin turizme etkisi sebebiyle öğretim üyelerimiz tarafından bu konuda bir çalışma başlatıldı. Yine covid döneminde tarımın önemi ortaya çıktı. Bu konuda da son teknolojik yöntemlerle ve yerli, verimli üretim için çalışmalar yürüteceğiz.’’

-Aşı ve ilaçta marka yaratmalıyız

Üniversitelerin temel görevlerinden birinin de Ar-GE çalışmaları olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özlenen Özkan, çeşitli alanlarda araştırma laboratuvarları kuracaklarını bildirdi. Rektör Özkan, şöyle konuştu.

“Büyük bir hayvan laboratuvarı kurmayı planlıyoruz. Yine mevcut laboratuvarları daha donanımlı hale getireceğiz. Bu laboratuvar çaresi olmayan hastalıklara karşı teknik, tedavi ve aşı çalışmalarında olmazsa olmazımız. Aşı ve ilaç bakımından marka oluşturmamız gerekli. Türkiye’de neden aşı üretilmiyor. Aşı ve ilaçta bir marka yaratamadık.  İşi doğru kişilere verdiğimizde çok daha üretken, çok daha verimli çalışmalar elde edeceğiz. Böylelikle belki de üniversitemizden ve ülkemizden önemli markalar çıkmasına vesile olacağız. İşi ehline ve liyakata önem vererek aşı ve ilaçta marka yaratmak istiyoruz.’’

Sağlık Turizmini Geliştireceğiz

Antalya sağlık turizmi potansiyelinin çok yüksek bir şehir olduğunu gerek alt yapısı, gerekse akademisyenler açısından bu potansiyeli iyi değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Özkan, ‘’ Özellikle organ nakli, onkolojik cerrahi konusu başta olmak üzere tüm alanları öne çıkararak bu alanda önemli projelerimiz olacak. Sağlık turizmi, sadece üniversitemize değil tüm şehrimize katkısı olması bakımından da çok önemsediğimiz bir konu. Sağlık turizminde kişi başı 10-20 bin dolar harcama yapılıyor. Bunu şehre kazandırmak önemli’’ dedi.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.