Aileleri IŞİD’e Katılan 188 Çocuk Irak’tan Türkiye’ye Gönderildi

Aileleri IŞİD’e Katılan 188 Çocuk Irak’tan Türkiye’ye Gönderildi

ABONE OL
22:34 - 29/05/2019 22:34
Aileleri IŞİD’e Katılan 188 Çocuk Irak’tan Türkiye’ye Gönderildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Çocukların iadesinin Türkiye ve Irak hükümeti yetkililerinin ve UNICEF temsilcilerinin de bulunduğu bir ortamda gerçekleştirildiği bildirildi.

Çarşamba günü Iraklı bir yargı yetkilisinin Bağdat’taki havaalanında çocuklar uçağa bininceye kadar hazır beklediği kaydedildi.

Iraklı hakimin yaptığı açıklamada, çocukların IŞİD şüphelisi aileleri tarafından Irak’ta bırakıldığı, bazılarınınsa yasadışı olarak sınırı geçme suçundan yargılanarak cezalarını çektikleri açıklandı.

Irak yasalarına göre 9 yaşını dolduran çocuklar işledikleri suçlardan dolayı yargılanıp ceza alabiliyor.

Reuters haber ajansının Mart ayında yayınladığı özel habere göre Irak’ta yargılanan yaklaşık 1.100 İŞİD üyesi çocuğu var. Bu çocukların en küçükleri, anneleriyle birlikte hapiste.

En az 7 çocuğun hapishanedeki kötü koşullar nedeniyle öldüğü belirtiliyor. Yüzlerce çocuksa yasadışı ülkeye girmek ve IŞİD için savaşmak gibi çeşitli suçlardan yargılanıyor.

Türkiye’ye iade edilen ve yaşları 9 ile 18 arasında değişen 188 çocuktan bazılarının birkaç aydan 15 yıla kadar varan cezalarla yargılandıkları Bağdat’taki çocuk cezaevinde kaldıkları açıklandı.

Öte yandan Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da İstanbul’da görüştüğü kısa Türkiye ziyaretini Çarşamba günü tamamlayarak Bağdat’a döndüğü bildiriliyor.(VOA)

ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.