*** ”Aileler çocuklarına zaman ayırmalı”

*** ”Aileler çocuklarına zaman ayırmalı”

ABONE OL
17:46 - 09/06/2009 17:46
*** ”Aileler çocuklarına zaman ayırmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 


 

”Aileler çocuklarına zaman ayırmalı”

Almanya’da Hamburg Türk Öğretmenler Derneği (TÖDER) başkanlığına Bilge Yörenç seçildi

Hamburg’un Altona semtindeki dernek salonunda yapılan olağan genel kurulda, başkan yardımcılığına Billur Schirazi getirildi. TÖDER’in eski başkanı Nebahat Ercan ise onursal başkan oldu.

Yeni yönetim kurulunda Timuçin Çiker, Gülseren Doğaner, Hayri Çatal, Yasemin Arslan ve Erkan Akkaya bulunuyor. Denetleme kurulu ise Abide Dallı, Yüksel Demiray, Nihal Hayatoğlu ve Gülseli Çamlı’dan oluşuyor.

Ercan, genel kurulda yaptığı konuşmada, göçmen kökenli ailelerin çocuklarının yüzde 20’sinden fazlasının okullarını diploma almadan yarıda bıraktığına dikkat çekerek, ailelere çocuklarının eğitimiyle daha fazla ilgilenmeleri çağrısında bulundu.

Türkçe dersinin önemine de değinen Ercan, ana dilini iyi konuşan bir çocuğun diğer yabancı dilleri de daha iyi öğrenebileceğini ifade ederek, Türkçe dersinin okullarda ikinci bir yabancı dil olarak okutulması gerektiğini söyledi.

Uyumun aynı zamanda kültür, gelenek, dil ve kültürün de korunması anlamına geldiğini kaydeden Ercan, yeni yönetimin özellikle bu yönde çalışmalar yapacağına inandığını sözlerine ekledi.

Ercan, 18 yıllık çalışmalarını anlattığı bir kitabı dernek üyelerine dağıttı.

(A.A) Süheyla KAPLAN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.