“Aile Sırları “Türkçe üst yazıyla sahnelendi

“Aile Sırları “Türkçe üst yazıyla sahnelendi

ABONE OL
23:04 - 13/11/2019 23:04
“Aile Sırları “Türkçe üst yazıyla sahnelendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın en prestijli sahnelerinden Thalia Tiyatrosu repertuar oyunu “Aile Sırları “nı Türkçe üst yazıyla sahneledi.

Almanya’nın en prestijli sahnelerinden olan ve Almanya, Avusturya ve İsviçre tiyatro eleştirmenleri tarafından defalarca “En İyi Almanca Tiyatro Sahnesi “seçilen Hamburg’daki Thalia Tiyatrosu, “Aile Sırları “oyununu Türkçe üst yazıyla sahneledi.

Amerikalı oyuncu ve yönetmen Tracy Letts’in yazdığı ve 2008’de Pulitzer ve tiyatronun Oscar’ı sayılan Tony Award Ödülü gibi sayısızca ödül kazanan oyun, Thalia’da yönetmen Antu Romero Nunes yorumuyla sahnelendi.

Thalia Tiyatrosu ve Güngör Yılmaz’ın ortak çalışması

Thalia Tiyatrosu ve kültür alanında çeşitlilik için yoğun faaliyet gösteren Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Güngör Yılmaz’ın ortak çalışmasıyla başlatılan kültürel açılım çerçevesinde, geçen yıl ilk kez Bertolt Brecht’in “Cesaret Ana ve Çocukları “oyunu Türkçe üst yazıyla sahnelenmişti. Bu kapsamdaki ikinci oyun olan “Aile Sırları “, aile içinde yaşanan çatışmaları, eziklikleri, düşmanlıkları ve gizli kalan duyguları irdeliyor.

Oyun öncesi bilgi

Oyun öncesi Thalia’nın şef dramaturgu Julia Lochte, oyunun ve dramaturgu Emilia Heinrich, oyun hakkında bilgiler verdiler. Güngör Yılmaz ise Thalia ile 8 yılı aşkın süredir işbirliği içinde olduklarını ifade ederek, “Yakın çevresiyle birlikte 150 bin kadar Türkçe konuşan insanın yaşadığı Hamburg’da Thalia’nın Türkçe üst yazıyla oyun sahnelemesinde pay sahibi olduğum için çok mutluyum. Bu tip çalışmalar burada yaşayan Türkiye kökenli insanların tiyatroya ilgisi mutlaka artıracaktır. Thalia düzenli olarak Türkçe üst yazılı oyun sunmaya devam edecek “diye konuştu.

ha-ber.com/Hamburg

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.