Aile hekimliği ile birlikte sağlık sorunları da arttı

Aile hekimliği ile birlikte sağlık sorunları da arttı

ABONE OL
21:03 - 08/08/2019 21:03
Aile hekimliği ile birlikte sağlık sorunları da arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türk Tabipler Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu tarafından düzenlenen ”2.  Aile Hekimleri Buluşması” Grida City Antalya Oteli’nde başladı.  Türkiye’nin çeşitli illerinde görev yapan aile hekimleri sorunlarını tartıştı.


 
Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Aile Hekimi Kaan Taşer, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Aile hekimliği ile birlikte sorunların daha da ağırlaştığını, yeni sorunların oluştuğunu ve giderek büyüdüğünü gördüklerini bildirdi.
 
Taşer, toplantıda aile hekimliğinde yaşanılan öncelikli sorunları ve çözüm önerileri ortaya koyacaklarını ve Aile hekimliğinin geleceği hakkında önemli sonuçlar elde edileceğini kaydetti.
 
Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin de Aile Hekimleri Buluşması ve Çalıştayın, ülkenin yaşadığı ortamda gerek Türkiye’nin sağlık ortamı gerekse de aile hekimliği uygulama alanına çok ciddi katkılar sunacağını söyledi.
 
Çalıştayın ana başlıklarının özellikle kamuoyuna sık sık yansıyan belli başlı sorunlarla birlikte Aile Hekimliği uygulamasında mesleki değersizleşme, güvencesiz gelecek, mesleğe yabancılaşma ve tükenmişlik sendromu gibi konularında yer alacağını anlatan Şahin, ”Mezuniyet sonrası eğitim, sağlık çalışanlarının olumsuz çalışma koşulları ve giderek yoğunlaşan iş yükünün artışı gibi konular ele alınacak. Chec- up uygulaması, kira artışları ve benzeri konular da masaya yatırılacak.”
 
Nursel Şahin, Çalıştayın önemli sonuçları ortaya koyacağını ve bunun kamuoyuyla paylaşılacağını sözlerine ekledi.
 
TTB İkinci Başkanı Uzm. Dr. Ali Çerkezoğlu ise Türkiye’de sağlık alanında başta yönetimsel olmak üzere ekonomik ve birçok alanda çok ciddi sorunların yaşandığını neredeyse her alanda kriz ve kaos ortamının etkin olarak hissedildiğini kaydetti. Çerkezoğlu, şöyle konuştu.
 
”Özellikle de sağlık ortamı bu durumdan olumsuz anlamda etkileniyor. Sorunların çözümü emek eksenli eşitlikçi ve adil yaklaşımla hekimlerin ve hastaların haklarını koruyarak mevcut kaynakların doğru kullanılmasıyla çözüle bilinir.  Halen elimizde bulunan çok kısıtlı kaynaklarla bile doğru kullanımla sağlık ortamında çok doğru işler yapıla bilinir. TTB yıllardır bu anlayışla mesleki ilkelerinden ödün vermeden çözümler üretmeye çalışıyor ve bu çözüm önerilerini inadına iktidarlarla paylaşıyor, mücadele ediyor.”
 
2. Aile Hekimleri Buluşması ve Çalıştayı’nda dört ayrı çalışma grubu farklı başlıklar üzerinden değerlendirmeler yapacak.


 
Toplantıda, birinci basamak sağlık hizmetlerinin mevcut halini, aile hekimliğine her gün bir yenisi eklenen yüklenmiş görevleri ve geleceği tartışılacak.
 
Özellikle popülist yaklaşımlarla kamuoyuna yansıyan check-up söylemi, ardı arkası kesilmeyen rapor istemleri, kanser taramaları gibi başlıklar başta olmak üzere birçok konu da masaya yatırılacak.
 
2. Aile Hekimleri Çalıştayı 24 Şubat tarihinde sona erecek.
 
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya
 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.