*** Ahlen’de Türk öğrencilerin başarısı

*** Ahlen’de Türk öğrencilerin başarısı

ABONE OL
15:38 - 07/05/2009 15:38
*** Ahlen’de Türk öğrencilerin başarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Ahlen’de Türk öğrencilerin başarısı

Ahlen Şehir Lisesi öğrencilerinin yoğun ve gayretli çalışmaları mükafatını buldu. 16 Öğrenci Fransızca-Lisan-Diploması olan DELF-sınavını başarı ile kazandılar.

Şehir Lisesi öğrencileri Fransız Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Lisan sınavlarına katıldılar ve pek iyi sonuçlarla imtihanı verdiler. Okul müdürü Siegfried Knepper küçük bir kutlama töreniyle katılımcıları tebrik etti ve sertifikalarını verdi.
Öğrenciler normal Fransızca dersine ek olarak DELF-imtihanına hazırlandılar. Fransızca Öğretmeni Katja Scheller sonbahar/kış döneminde gönüllü çalışma grubu kurup öğrencilere uygun eğitimi verdi. Adelgunde Tacken organizasyon ve sorumluluğu üstlendi.

DELF "Diplôme détudes en Langue Française" Fransızca-Lisan-Diploması anlamına gelen A2 katagorisinde verilen imtihanın ağırlık noktası günlük yaşamda kullanılan dilin çabuk ve akıcı biçimde kullanılmasıdır. Bu kategoriye uygun olarak hazırlık kursunda duyduğunu anlama ve sözlü ifade edebilme yeteneğine önem verildi.
Fransa Centre international d´études pédagogiques kurumu imtihanları standart bir şekilde düzenlemekte. Sınavın yazılı kısmı Lisede, sözlü bölümü ise Fransız Enstitüsü çalışanları tarafından cumartesi sabahı komşu şehir Münster de yapıldı.
DELF-sertifikaları uluslararası anlamda tanınmakta ve 125 ülkede elde edilebilmektedir.

Yüksek öğrenim, staj ve meslek eğitimi için gerektiğinde sertifikalar bütün dünyada ispat belgesi olarak kullanılabilinir. 6 yıldır gelenek haline gelen DELF imtihanları değişik basamaklarıyla devam etmektedir. Gelecek okul döneminde diğer bölümlerde başlatılacaktır. Aralarında dört Türk öğrencinin de bulunduğu, bu yılki imtihana katılan öğrencilerin isimleri şunlardır: Emanuel Ayvaz, Dilan Bayram, Ahmet Duman, Nicole Falk, Michael Gardner, Ingo Kottenstedde, Petra Lammerding, Nathalie Marggraf, Miriam Paulmichl, Alexa Rauter, Peter Rodendahl, Nathalie Rozanocoski, Lisa Tümmler, Janina Ulbrich, Zübeyda Yavuz ve Rukiye Yüksel.

Mehmet TANLI – ha-ber.com – Ahlen 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.